Nieuws

Abrona Robberse Eiland op tv bij RTL 4

22 augustus 2013

Een restaurant, evenementenlocatie, trouwlocatie, botenverhuur: Abrona Robberse Eiland heeft het allemaal. Presentatrice Sammy Vinke van het RTL-programma LifestyleXperience neemt een kijkje om te zien hoe mensen met een verstandelijke beperking hier het beste uit zichzelf halen. Zaterdag 24 augustus op RTL 4 om 13.25 uur.

In het idyllische watersportdorp Loosdrecht ligt aan de Vuntusplas het sfeervolle restaurant Abrona Robberse Eiland met terras aan het water. In het restaurant werken mensen met een verstandelijke beperking. Om de kwaliteit te waarborgen, worden zij begeleid door een professioneel horecateam. Van lunch tot diner, van botenverhuur tot besloten feest of evenement, er is veel mogelijk bij Robberse Eiland. Er wordt vanaf het terrein ook gewerkt in het groenonderhoud van de Loosdrechtse Plassen, in opdracht van Natuurmonumenten.

Op het terrein bevinden zich tevens 22 appartementen waar mensen met een verstandelijke beperking wonen. Dit is ook een onderdeel van Abrona. Voor de naam Abrona Robberse Eiland is gekozen, omdat de familie Robberse decennia lang op deze plek heeft gewoond en gewerkt.

LifestyleXperience, RTL4, zaterdag 24 augustus, van 13.25 tot 13.55 uur. Het item over Abrona Robberse Eiland duurt vier minuten.