Nieuws

Achttien mensen met afstand tot arbeidsmarkt werken bij Pantein

21 augustus 2015

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen sinds kort aan de slag in een zorgcentrum van Pantein in Cuijk. Dankzij het project van Dichterbij Land van Cuijk, GGZ Oost Brabant, Dagbesteding Cuijk en Zorgcentra Pantein kunnen kwetsbare mensen participeren op de arbeidsmarkt.

De afgelopen periode hebben medewerkers van zorgcentrum Maartenshof werkzaamheden geïnventariseerd die te weinig aandacht krijgen en opgepakt zouden kunnen worden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De samenwerkende partijen zorgen voor een coach die permanent aanwezig is en door middel van een persoonlijk ontwikkelplan deze werknemers ondersteunt met als doel dat zij weer een rol krijgen binnen het reguliere arbeidsproces.

Aan de slag

Achttien mensen zijn inmiddels aan de slag gegaan. Het is de bedoeling dat hun aantal in de nabije toekomst groeit en dat vanaf september ook mensen in de nieuwbouw in de wijk Cuijkse Cantheelen aan de slag kunnen.

Uitkering

De nieuwe 'werknemers' – ze krijgen niet betaald maar hebben een uitkering – doen dingen die anders niet structureel gedaan zouden worden. Zoals het schoonmaken van rolstoelen, aldus Henk Ermers, hoofd welzijn van zorgorganisatie Pantein regio Cuijk. Daarnaast worden de nieuwe krachten onder meer ingezet voor bijvoorbeeld het leeghalen van de papierbakken of het opruimen van het terras. Volgens Ermers krijgt het nieuwe personeel veel waardering krijgt en merken bewoners en personeelsleden dat het voor hen prettiger wonen en werken wordt.

Portretfoto Aart Bertijn
Wil je meer weten?
Neem contact op met Aart Bertijn

Deze pagina is een onderdeel van: