Nieuws

Al 5000 ingevulde ‘Quickscans’ op werkenindegehandicaptenzorg.nl

06 september 2019

De gehandicaptenzorg wil zij-instromers uit andere sectoren en beroepsgroepen aantrekken om het personeelstekort op te vangen. Het is niet voor iedere cliëntgroep even gemakkelijk om de juiste mensen te vinden. Voor sommige doelgroepen worden vacatures moeilijker vervuld, terwijl de nood soms hoog is.

Freddify heeft de Quickscan ontwikkeld om zij-instromers te werven voor de gehandicaptenzorg en speciaal voor de doelgroepen waar de vacatures moeilijker ingevuld worden. De scan is onderdeel van de VGN imagocampagne ‘Wat een Vak’.

Gekoppeld aan vacatures

Met de Quickscan testen zij-instromers of zij geschikt zijn voor de gehandicaptenzorg en met name de twee doelgroepen: Ernstig Meervoudig Beperkt (EMB) en Licht Verstandelijk Beperkt met Gedragsproblemen (LVB). De scan toont zij-instromers direct bij welke doelgroep hun persoonlijkheid aansluit. Na de uitslag worden zij aan relevante vacatures gekoppeld.

Persoonlijkheid

Samen met Freddify kozen we voor deze aanpak omdat persoonlijkheid voorspelt of zij-instromers geschikt zijn om te werken in de gehandicaptenzorg. Daarom is er veel aandacht besteed aan het opstellen van de persoonlijkheidsprofielen. Freddify heeft een big 50 persoonlijkheidsonderzoek uitgevoerd onder honderden zorgmedewerkers bij alle doelgroepen in de gehandicaptenzorg. Hieruit kwam een top 10 van competenties waar medewerkers bij de doelgroep EMB of LVB beter op scoorden dan medewerkers in de gehandicaptenzorg in het algemeen. Deze opvallende competenties hebben we besproken in sessies met recruiters en ervaringsdeskundigen bij diverse zorgorganisaties. Samen hebben we de profielen opgesteld. Met de quickscan kunnen zij-instromers hun match met deze profielen onderzoeken.

Op werkenindegehandicaptenzorg.nl testen zij-instromers sinds eind maart in hoeverre ze deze bijzondere competenties bezitten. Inmiddels hebben bijna 5000 bezoekers getest of zij het type begeleider kunnen zijn die dit specifiek soort werk met passie en liefde uitvoert.

Sam van den Brink
Wil je meer weten?
Neem contact op met Sam van den Brink

Deze pagina is een onderdeel van: