Nieuws

Quickscan Werken in de gehandicaptenzorg geactualiseerd

Leestijd: 1 minuten
14 juli 2020

In de gehandicaptenzorg zijn er nog altijd onvervulde vacatures. Om meer zij-instromers te interesseren in voor het vak startte de VGN de website Wateenvak.nl. Met daarop een quiz quickscan om uit te kijken vinden of iemand geschikt is om in de gehandicaptenzorg te werken. Die quickscan is nu geactualiseerd.

Winston mist het werk in de gehandicaptenzorg

Aan de hand van de quickscan van de VGN kunnen zij-instromers en studenten hun competenties scoren in hoeverre ze 'passen' in de gehandicaptenzorg. Het gaat om de volgende competenties:

  • Sensitiviteit:  in hoeverre kan iemand aanvoelen wat iemand nodig heeft, zelfs al kan diegene dat niet zelf verwoorden of effectief uitdrukken
  • Cliëntgerichtheid:  in hoeverre is iemand gericht op de behoeftes en wensen van de cliënt en in staat die prioriteit te geven in de werkzaamheden
  • Stressbestendigheid:  in hoeverre kan iemand omgaan met spanningen in de werksituatie en in de omgang met de cliënt
  • Netwerken:  in hoeverre kan iemand het netwerk rondom de cliënt, familie en verwanten, betrekken bij de zorg.

Na het beantwoorden van 16 vragen krijg je een overzicht van jouw score. Benieuwd of jij geschikt bent? Doe dan hier de quickscan.

Onderzoek als basis

De quickscan is samen met Freddify ontwikkeld na onderzoek. De belangrijkste inzichten uit dit onderzoek delen we via een whitepaper. Te downloaden via deze link. Naast deze quickscan biedt Freddify testen aan waarmee ook al werkzame zorgprofessionals zich kunnen oriënteren op een nieuwe werkkring. 

Maarten Huttner
Wil je meer weten?
Neem contact op met Maarten Hüttner