Nieuws

Amerpoort presenteert Kunstagenda 2014

30 september 2013

Zorgorganisatie Amerpoort heeft voor de vijftiende keer de Kunstagenda uitgebracht. De titel van de Kunstagenda 2014 is 'MooiZooi!'. De kunstenaars van Amerpoort hebben zich laten inspireren door de bekende Friese schilder Jopie Huisman (1922-2000). Zijn zoon Pepy Huisman ontving op woensdag 25 september het eerste exemplaar uit handen van Paul Willems, bestuurder van Amerpoort.

Aansluitend opende Willems met Pim van den Berg (wethouder Cultuur van gemeente Amersfoort) en de kunstenaars van Amerpoort de preview MooiZooi! in Galerie Special Arts in Amersfoort.

MooiZooi!
Hergebruik, duurzaamheid, mededogen, autodidact, authenticiteit, fantasie, verhalen en natuur zijn kernwoorden voor het werk van schilder Jopie Huisman. Deze begrippen hebben veel raakvlakken met de kunstenaars van Amerpoort werkzaam bij dagbesteding Jans Pakhuys. Zij zijn net als Jopie Huisman authentiek en vertellen met hun kunst een uniek verhaal vanuit hun fantasierijke eigenheid.

Kunstagenda en tentoonstelling
Het resultaat van dit bijzondere kunstproject vormt de basis voor de vijftiende Amerpoort kunstagenda én is te bewonderen vanaf 17 februari 2014 in een kleurrijke (verkoop)tentoonstelling in het Jopie Huisman Museum.

Vanaf 26 september tot en met 18 januari kunt u een preview zien van MooiZooi! in Galerie Special Arts in Amersfoort. Hier zullen naast enkele MooiZooi! topstukken ook twee replica’s van Jopie Huisman te zien zijn.

Agenda bestellen
De Kunstagenda 2014 is te koop vanaf 26 september voor € 12,95 (incl. BTW). Bij een afname van 50 stuks of meer zijn speciale prijzen van toepassing. Bedrijven kunnen de agenda bijvoorbeeld bestellen voor in hun kerstpakket. De opbrengst van de agenda gaat naar nieuwe kunst- en cultuurprojecten voor de cliënten van Amerpoort.