Nieuws

Artsen voor opleiding arts verstandelijk gehandicapten gezocht

15 augustus 2019

Arts voor verstandelijk gehandicapten (AVG) is een jong en dynamisch vak. Volop in ontwikkeling! En er is behoefte aan meer AVG's. Voor artsen is de sollicitatieprocedure opleiding arts voor verstandelijk gehandicapten van start gegaan. Deze brengen we graag onder de aandacht.

Voor wie?

Wie kiest voor een loopbaan als arts verstandelijk gehandicapten, kiest voor een breed en specialistisch vak dat volop in ontwikkeling is. Affiniteit met de doelgroep, samenwerken, geduld, creativiteit en methodisch denken zijn belangrijke aspecten in het dagelijks werk van een AVG. Ervaring in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking is en pré.

De opleiding

De opleiding voor dit boeiende specialisme is ondergebracht bij de afdeling Huisartsgeneeskunde van het Erasmus MC te Rotterdam. Met het voltooien van de opleiding verwerf je de titel AVG: arts voor verstandelijk gehandicapten. Jaarlijks kunnen maximaal 24 artsen worden opgeleid tot AVG. Je volgt een driejarige postacademische beroepsopleiding die bestaat uit een combinatie van werken en leren in de zorg voor mensen met een verstandelijk beperking. Het eerste jaar werk je onder supervisie van een Avg-opleider in een als opleidingsinstelling erkende zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. In het tweede jaar volg je keuzestages in aanpalende disciplines, zoals klinische genetica, revalidatie en psychiatrie. Het derde jaar vindt weer plaats vanuit de opleidingsinstelling. Het accent ligt meer op complexe zorg ten behoeve van mensen met een verstandelijke beperking die niet in een instelling wonen. Gedurende de hele opleiding is er wekelijks een onderwijsdag in het Erasmus MC. 

De arbeidsvoorwaarden

Je treedt voor de duur van de opleiding in dienst bij SBOH. Salaris en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO SBOH (www.sboh.nl). De opleiding kan in deeltijd worden gevolgd. Op de website van de AVG- opleiding vind je nadere informatie.

Meer informatie

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure voor de opleiding voor AVG kan er contact opgenomen worden met Hanneke Veeren, hoofd AVG opleiding Erasmus MC. Of kijk op www6.erasmusmc.nl/avgopleiding

Minie Eising VGN
Wil je meer weten?
Neem contact op met Minie Eising

Deze pagina is een onderdeel van: