Nieuws

Sollicitaties Arts voor Verstandelijk Gehandicapten nu open

29 juli 2020

Ook dit jaar is er in het Erasmus MC te Rotterdam weer plek voor maximaal 24 opleidingsplekken voor Artsen voor Verstandelijke Gehandicapten (AVG). Wie kiest voor een loopbaan als AVG kiest voor een breed en specialistisch vak. Een vak dat vraagt om creativiteit, doorzettingsvermogen en talent voor samenwerken. Dit relatief jonge specialisme is volop in ontwikkeling en na de opleiding zijn je kansen op de arbeidsmarkt buitengewoon goed. Solliciteren voor een opleidingsplek kan nog tot 1 september.

AVG arts

Als je cliënten mensen met een verstandelijke beperking zijn, moet jij als specialist juist buiten de kaders denken. Je loopt niet weg voor uitdagingen. Soms moet je zonder woorden communiceren en je kennis tot het uiterste benutten. Elke dag sta je voor puzzels van symptomen, signalen  en observaties.

De opleiding

Jaarlijks kunnen maximaal 24 artsen tot AVG worden opgeleid tijdens de driejarige postacademische beroepsopleiding aan het Erasmus MC te Rotterdam. In de opleiding gaan werken en leren samen. Ervaring in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking is overigens een pré, maar geen vereiste. Het eerste jaar werk je onder supervisie van de AVGopleider in een zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. In het tweede jaar volg je keuzestages, bijvoorbeeld in klinische genetica, revalidatie en psychiatrie. In het derde jaar ligt het accent op meer complexe zorg en poliklinische zorg. 

Wetenschap

In dit relatief jonge vakgebied wordt veel onderzoek gedaan. We hebben daarom regelmatig vacatures voor een aioto-traject. Daarin combineer je de AVGopleiding met wetenschappelijke promotie in een combinatietraject van circa 6 jaar. 

De arbeidsvoorwaarden 

Je treedt voor drie jaar in dienst bij de SBOH. Salaris en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO SBOH (www.sboh.nl). De opleiding kan in deeltijd worden gevolgd. 

Heb je interesse?

Solliciteer dan naar een AVG-opleidingsplek. Dat kan tot 1 september. Kijk voor de procedure op www.avgopleiding.nl. Op deze plek vind je ook meer informatie over de opleiding en over meelopen met een AVG. Voor een persoonlijk gesprek mail je naar avgopleiding@erasmusmc.nl of bel je met Hanneke Veeren, hoofd AVG-opleiding, (010) 704 33 41.

Noortje Smit lachend
Wil je meer weten?
Neem contact op met Noortje Smit