Nieuws

Belevenissen Equipe Mont Ventoux Pluryn op film

08 juli 2015

De belevenissen van 20 jongeren van Pluryn en hun buddy’s op hun weg naar de top van de Mont Ventoux zijn vastgelegd in een prachtige film, gemaakt door filmmaker Paul Maas in samenwerking met het Multimediateam van Pluryn.

Equipe Mont Ventoux (een initiatief van Koraal Groep) voegt in de ogen van Pluryn iets extra’s toe aan bestaande behandelprogramma’s. Jongeren met een beperking krijgen door hun deelname de kans een succeservaring op te doen en aan hun zelfvertrouwen te werken. Het buddysysteem helpt de jongeren vertrouwen in mensen te ontwikkelen. Pluryn deed dit jaar voor de tweede maal mee aan het evenement. De afdeling R&D van Pluryn doet wetenschappelijk onderzoek naar het effect van deelname aan Equipe Mont Ventoux op het gedrag van jongeren.

De ongeveer 9 minuten durende rolprent geeft aan de hand van interviews en sfeerimpressies een mooi beeld van de voorbereidingen en de daadwerkelijke beklimming van de beroemde berg in Zuid-Frankrijk. Het is een verhaal geworden over trainen, tegenslag, doorzetten en euforie. Er vloeien tranen van verdriet en van blijdschap. Je kunt de film hier bekijken.