Nieuws

Pluryn lanceert Weekjournaal dóór en vóór cliënten

12 november 2014

Op maandag 6 oktober 2014 ging het Weekjournaal van Pluryn in première. Op 10 november verscheen aflevering 6 en is het journaal al behoorlijk volwassen geworden. Uniek is dat het Weekjournaal gemaakt is vóór en dóór mensen met een beperking. Het Multimediateam produceert wekelijks een filmverslag over nieuws bij Pluryn. De video’s zijn te bekijken op YouTube.
 

In het Pluryn Multimediateam werken volwassenen met een beperking aan multimediaproducties, zoals film en fotografie. Het idee voor het weekjournaal ontstond na gesprekken met de medezeggenschapsraad van cliënten.

Joris Ruijs, coördinator Multimediateam: “We merken dat communicatie richting medewerkers maar zeker ook richting cliënten steeds belangrijker is. Vooral bij laatstgenoemde doelgroep komt nieuws in beeld en geluid vaak beter binnen dan in geschreven vorm.”

Kwaliteiten
Het Multimediateam van Pluryn ging niet over één nacht ijs. “We zijn in augustus gestart met de voorbereidingen”, vertelt Ruijs. “We hebben vooral veel gerepeteerd en getest. Ook hebben we goed gekeken naar de kwaliteiten van de leden van het Multimediateam. Zo kan de één goed presenteren, de ander is meer van het filmen en weer een ander is goed in vormgeving. We bundelen al die krachten om een zo goed mogelijk product af te leveren.”

eHealth
Het resultaat is een knallende productie, gemaakt voor én door cliënten. Iedere maandag komt een nieuwe uitzending online, met corporate en lokaal en regionaal nieuws. Met terugkerende items over eHealth en interviews met de Raad van Bestuur. Naast serieus nieuws brengt het Weekjournaal ook luchtige rubrieken zoals de Blooper van de week en het weerbericht van El Maloto.

Bekijk hier de voorgaande afleveringen…

Deze pagina is een onderdeel van: