Beste idee voor meer werkplezier

Met het project Leren en Versterken (LEV) heeft Cello de Nationale HR Zorg Award 2017 gewonnen. Een prijs voor het beste idee voor meer werkplezier. Samen met het Koning Willem 1 College en twaalf Cello-teams ontwikkelde het opleidingscentrum van Cello deze vernieuwende vorm van leren en ontwikkelen op de werkplek. De VGN feliciteer Cello van harte met deze prijs.

Uit vijftig inzendingen is Cello met LEV de winnaar geworden van de Nationale HR Zorg Award. De vakjury, bestaande uit Philadelphia bestuurder Greet Prins, hoogleraar Paul Iske en Marita Bossers van Planetree, roemde Cello om de beweging die in gang is gezet naar werken vanuit gelijkwaardigheid, waarbij het belang van de cliënt voorop staat.

Samenwerking
De basis van LEV is een stevige samenwerking tussen school en stageplek, een goede verbinding tussen praktijk en theorie en eigenaarschap van de studenten. Ze krijgen veel meer de kans te leren door te doen, initiatief te nemen, ruimte en vertrouwen te krijgen. Alle teamleden zijn verantwoordelijk voor de begeleiding van de studenten. Een open communicatie onderling en met mantelzorgers, vrijwilligers en andere partners uit het netwerk van de cliënten –mensen met een verstandelijke beperking- is een van de belangrijkste randvoorwaarden.

Leren en werken vanuit gelijkwaardigheid
Sinds september 2016 werken LEV-teams op twaalf plekken van Cello, woningen en dagbestedingslocaties. Per vier locaties is er een LEV-leernetwerk, waarin de teams kennis en ervaringen uitwisselen. In een LEV-leernetwerk is iedereen gelijkwaardig aan elkaar. De formele rol telt niet, wel de rol en de talenten die de leden hebben. Die versterken de kracht van het netwerk en zorgen voor vernieuwende ideeën om de zorg te verbeteren. En daarmee wordt het uiteindelijke doel bereikt: een optimaal leer- en werkklimaat voor iedereen en meer aandacht en een gelukkiger leven voor mensen met een beperking.

Over de Nationale HR Zorg Award
Deze prijs werd uitgereikt door FWG Progressional People, advies- en onderzoeksbureau voor HR in de zorg. MEE IJsseloever en Veluwe, Verslavingszorg Noord Nederland, BovenIJ Ziekenhuis en Argos Zorggroep waren de andere genomineerde zorginstellingen.

Wil je meer weten of heb je vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Aart Bertijn
Telefoonnummer
Portretfoto Aart Bertijn

Deze pagina is een onderdeel van