Nieuws

Bezoek en corona: vragen en dilemma's vanuit 3 perspectieven

30 juni 2020

Ter voorbereiding op het webinar van 3 juli over bezoek en corona, zijn enkele filmpjes gemaakt waarin de deskundigen Henri Koelewijn (gedragskundige/orthopedagoog), Alistair Niemeijer (zorgethicus), Sylvia Huisman en Gerjanne Vlasveld (beide arts verstandelijk gehandicapten) ingaan op vragen en dilemma's.

meisje met een beperking knuffelt ander persoon

Sylvia Huisman is Arts Verstandelijk Gehandicapten (AVG) en werkt bij de Prinsenstichting in Purmerend. Sylvia gaat vanuit haar functie als arts en ervaringen uit de praktijk, in op vragen rondom feiten en fabels over wat medisch gezien verantwoord is als het gaat om corona en bezoek. Ondanks dat vorige week de overheidsmaatregelen versneld zijn versoepeld, en de beperkingen voor het ontvangen van bezoek en op bezoek gaan en logeren zijn opgeheven, leven de vragen hierover nog steeds.

Henri Koelewijn is gedragskundige en orthopedagoog en werkt bij Amerpoort in Baarn. Henri beantwoordt vragen  die gaan over de invloed van corona op het gedrag van cliënten en met name welke rol angst daarin heeft, zowel op de korte als de langere termijn.

Alistair Niemeijer is zorgethicus en werkt als universitair docent aan de UvH. Alistair gaat in op vragen en dilemma’s over hoe je kunt omgaan met risico’s en op welke wijze je (proactief) het gesprek kunt voeren met elkaar. Tegen welke ethische dilemma's loop je aan en hoe ga je daarmee om?

Annemarie Peters VGN
Wil je meer weten?
Neem contact op met Annemarie Peters-Bartraij

Deze pagina is een onderdeel van:

Thema: