Nieuws

Boek over praktijkervaringen met brand in de zorg gepresenteerd

22 november 2017

Leren van de praktijk is een waardevolle manier om tot nieuwe inzichten te komen als het gaat om brandveiligheid. Brandonderzoeker Joost Ebus presenteerde op 7 november een boek met 21 casussen over brand in de langdurige zorg, dat in samenwerking met De Zorg Brandveilig is ontwikkeld. 

Nuttige inzichten en tips

Van iedere casus worden onder meer het type brand, de oorzaak, de gevolgen en de manier van melden en reageren beschreven. Om handvatten voor verbeteringen te bieden, is elke casus ook voorzien van nuttige inzichten en tips van brandveiligheidsexperts uit de zorg. De focus ligt daarbij op praktische manieren om in de toekomst met vergelijkbare situaties om te gaan en ze te voorkomen.

Download het boek gratis

Het boek is kosteloos te downloaden via de kennisbank van De Zorg Brandveilig. Ook zijn alle foto’s uit het boek beschikbaar om zelf toe te passen in bijvoorbeeld presentaties over brandveiligheid en –preventie.

Over De Zorg Brandveilig

De meedenksessie is een onderdeel van het programma De Zorg Brandveilig, een initiatief van Brandweer Nederland en ActiZ, GGZ Nederland, NFU, NVZ en VGN verenigd in Brancheorganisaties Zorg (BoZ). Voor meer informatie over De Zorg Brandveilig, zie www.dezorgbrandveilig.nl.

Noortje Smit lachend
Wil je meer weten?
Neem contact op met Noortje Smit

Deze pagina is een onderdeel van: