Nieuws

Boris van der Ham: 'Met Rick Brink verliezen we een krachtig strijder voor mensen met een beperking'

Leestijd: 2 minuten
13 mei 2024

‘We verliezen een krachtig strijder voor mensen met een beperking’, reageert VGN-voorzitter Boris van der Ham op het onverwachte overlijden van CDA-politicus Rick Brink op 38-jarige leeftijd. ‘Heb dikwijls met hem gesproken en gelachen. En hij werkte mee aan de visie voor de gehandicaptenzorg van de VGN.’

Brink
Rick Brink als minister van gehandicaptenzaken

Minister van Gehandicaptenzaken

Rick Brink werd bekend als minister van gehandicaptenzaken, een functie van KRO-NCRV om mensen met een beperking te vertegenwoordigen die hij van 2019 tot 2021 bekleedde. 

Gemeenteraadslid van de meest toegankelijke gemeente

Eerder was hij gemeenteraadslid en fractievoorzitter in Hardenberg, toen deze gemeente in 2018 werd uitgeroepen tot meest toegankelijke gemeente van Nederland – een initiatief van de VGN.

Initiatieven tegen eenzaamheid

Rick Brink was ook voorzitter van de jury van de VGN Gehandicaptenzorgprijs 2021 voor het beste initiatief tegen eenzaamheid. Over dat onderwerp had hij ook als minister van gehandicaptenzaken onderzoek laten doen.

‘Samen kom je verder’

Boris van der Ham citeert op X een blog van Rick Brink over de Visie 2030 van de VGN: ‘Alleen ga je misschien wel sneller, maar samen kom je veel verder.’

Johan de Koning
Wil je meer weten?
Neem contact op met Johan de Koning

Deze pagina is een onderdeel van: