Nieuws

Brochure 'Mensen met beperkingen aan de slag'

08 mei 2015

Wat moet je regelen bij het in dienst nemen van mensen met beperkingen? Bij een Wajonger gaat dit net wat anders dan bij een mensen met een Participatiewetuitkering. Wanneer kun je loondispensatie aanvragen bij het UWV of moet je juist bij de gemeente loonkostensubsidie aanvragen. En van welke andere subsidiemgelijkheden kunt u gebruikmaken? De AWVN heeft drie brochures ontwikkeld met handige checklisten die antwoord geven op deze en andere vragen.

In de brochure 'Mensen met beperking aan de slag' vindt u informatie over doelgroepen in de Participatiewet en welke stappen nodig zijn om mensen met beperkingen aan te nemen. In een aantal checklisten wordt per doelgroep uitgelegd waar u rekening mee moet houden. Ook biedt de brochure een overzicht van de beschikbare instrumenten waar u gebruik van kunt maken. 

In de brochure 'Arbeidsparticipatie vanuit financieel perspectief' gaat de AWVN nader in op kosten en vergoedingen bij het in dienst nemen van mensen met beperkingen. Deze informatie kunt u gebruiken bij het opstellen van uw eigen businesscase. 

De brochure 'Inclusief ondernemen voor intermediairs' is gericht op re-integratiebedrijven en SW-organisaties. Deze brochure geeft informatie hoe werkgevers het beste kunnen worden benaderd.

Portretfoto Aart Bertijn
Wil je meer weten?
Neem contact op met Aart Bertijn

Deze pagina is een onderdeel van: