Nieuws

Burgemeester noemt samenwerking Gemiva-SVG win-win-win-win-situatie

11 juli 2013

Met het onthullen van de naam van lunchcafé Vrijheid bevestigde burgemeester Milo Schoenmaker van Gouda de samenwerking tussen Verzetsmuseum Zuid-Holland en de Gemiva-SVG Groep. Sinds enkele maanden werken cliënten van de Gemiva-SVG Groep in het door bezuinigingen geteisterde museum in Gouda. Zij werken er in onder andere het lunchcafé dat vorig jaar noodgedwongen moest sluiten, maar nu weer open is.

De cliënten - mensen met een beperking - krijgen bij hun werkzaamheden ondersteuning van begeleiders van de Gemiva-SVG Groep. Deze medewerkers begeleiden ook enkele cliënten van Reakt (psychiatrie), die ook in het museum werken.

Burgemeester Schoenmaker roemde de samenwerking. Volgens hem is er sprake van een win-win-win-win-situatie. Het museum kan weer mensen ontvangen in het lunchcafé, het is een leuke nieuwe werkplek voor cliënten van de Gemiva-SVG Groep en Reakt, het is een mooi voorbeeld van de invulling van de nieuwe Wmo-regeling en het geheel komt Gouda als toeristenstad ten goede.

Na de onthulling van de nieuwe naam van het lunchcafé ontvingen de medewerkers een nieuw schort en werd er getoast op de samenwerking.
Het lunchcafé is iedere dinsdag t/m vrijdag open van 10.00 tot 16.00 uur. Bezoekers kunnen dan zowel binnen als in de besloten stadstuin een consumptie gebruiken.

Klik hier voor het filmpje van de onthulling van de naam van het lunchcafé.