Nieuws

Gemiva-SVG Groep maakt lipdub

12 april 2013

Cliënten en medewerkers van de Gemiva-SVG Groep hebben een lipdub gemaakt op het nummer ‘Higher’ van de Toppers. In de video (een lipdup is een video) wordt de kijker in pakweg vier minuten op een ludieke manier door een aantal locaties van de gehandicaptenzorginstelling meegenomen. De video is een knipoog naar de Kroningsdag op 30 april.

Jacques Devilee, manager Personeel en Opleidingen: 'Het plan was om op een ludieke manier meer leerlingen te werven. Het idee voor de lipdub kwam toen snel tot stand.' Dankzij de inzet van leerlingen, medewerkers, stagiaires en cliënten was de video snel gemaakt.

Laura de Bruin is leerling bij een activiteitencentrum en één van de initiatiefnemers: 'Het resultaat is goed, maar ook de opnames waren erg leuk om te doen. We hadden veel lol samen.'

Lipdub
Het fenomeen lipdub is een hype op internet. Er wordt een filmpje gemaakt waarin een bekend liedje wordt gezongen. Verschillende mensen proberen achtereenvolgens met gekke acties de aandacht trekken.

De lipdub is opgenomen bij activiteitencentrum Overweg in Dordrecht, leer-en werkomgeving De Ervaring en activiteitencentrum Zuidwester in Leiden, het Centraal Bureau in Gouda, Boerderij Cronesteijn in Leiden en woning Het Loet in Zoeterwoude.

Bekijk hier de lipdub van Gemiva-SVG Groep.