Nieuws

Campagne 'Wees duidelijk over agressie' gestart

25 september 2013

Agressie tegen medewerkers in de (gehandicapten)zorg is onacceptabel. Daarom is 23 september de campagne ‘Wees duidelijk over agressie’ gestart. Vanuit deze campagne worden meerdere bijeenkomsten voor zorgmedewerkers georganiseerd om elkaar te inspireren en van elkaar te leren.

Deze sessies hebben als doel om in kleiner gezelschap dieper in te gaan op een bepaald thema rondom de implementatie van anti-agressiebeleid in zorg en jeugdzorg. Deelname aan een sessie is bijna altijd gratis, maar je moet je wel van tevoren inschrijven. 

Geplande bijeenkomsten

Klik op de linkjes voor meer informatie en de mogelijkheid je aan te melden.

Voor wie
Deze bijeenkomsten zijn speciaal georganiseerd voor medewerkers in de geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg (GGZ), de gehandicaptenzorg (GHZ), de jeugdzorg (JZ), de verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorg, kraamzorg en jeugdgezondheidszorg (VVT) en de ziekenhuizen, zowel algemeen als categoraal, umc's en revalidatiecentra (ZKH). Of je nu stafmedewerker of op de werkvloer werkzaam bent, er zit altijd wel een sessie bij die interessant voor jou is. 

Kijk voor meer informatie op www.duidelijkoveragressie.nl/bijeenkomsten

Actieplan ‘Veilig Werken in de Zorg’
De sessies zijn een onderdeel van de campagne van sociale partners uit de zorg en jeugdzorg in het kader van actieplan ‘Veilig Werken in de Zorg’.
Initiatiefnemers zijn Abvakabo FNV, Actiz, BTN, CNV Publieke Zaak, FBZ, GGZ Nederland, Jeugdzorg Nederland, NFU, NU’91, NVZ en VGN, met ondersteuning van het ministerie van VWS.