Nieuws

CG-Raad en Platform VG starten verkiezingstour 'Ja, het kan!’

13 augustus 2012

Maandag 20 augustus 2012 start de ‘Ja, het kan verkiezingstour’ van CG-Raad en Platform VG. Met een speciale verkiezingsbus bezoeken CG-Raad en Platform VG prominente politici in hun woonplaats. Tijdens de tour brengen CG-Raad en Platform VG de politieke wensen van mensen met een beperking voor het voetlicht.

Met ‘Ja, het kan’ geven CG-Raad en Platform VG aan dat veel oplossingen binnen handbereik liggen en dat de tijd rijp is om ze te realiseren. Speciale aandacht is er voor werk, onderwijs, toegankelijkheid en zorg.

Programma
Angelique van Dam, directeur van de CG-Raad, en Wim Drooger, directeur van Platform VG, gaan met de politicus in gesprek. Wat gaan de verschillende politieke partijen de komende jaren realiseren voor mensen met een beperking?  Daarnaast maakt de politicus kennis met een ervaringsdeskundige die vertelt over zijn of haar dagelijkse leven. Deze ervaringsdeskundige legt aan de politicus uit wat er voor geregeld moet worden, of geregeld moet blijven, om mee te kunnen (blijven) doen in de samenleving.
Tot slot nodigen de CG-Raad en Platform VG de politicus uit op het zogenaamde ‘Pad der Beperkingen’ zelf te ervaren wat het betekent als je blind of doof bent, in een rolstoel zit of een verstandelijke beperking hebt.

Kom luisteren
CG-Raad en Platform VG nodigen iedereen uit bij de bijeenkomsten aanwezig te zijn. Kom luisteren naar wat de politiek voor mensen met een beperking de komende jaren wil realiseren.

Er zijn tot nu toe zeven bijeenkomsten gepland. Gedoogpartner PVV heeft deelname aan de ‘Ja, het kan’ verkiezingstour afgeslagen. Met de VVD is nog geen definitieve afspraak gemaakt.

 • 20 augustus - SGP
  Kees van der Staaij in Zoetermeer – lijsttrekker
  Winkelcentrum Rokkeveen, Nathaliegang 1,  aanvang 13.30 uur
 • 21 augustus - GroenLinks
  Linda Voortman in Utrecht – plaats 5 op de lijst
  Neude, aanvang 13.30 uur
 • 22 augustus - CDA
  Mona Keijzer in Purmerend – plaats 2 op de lijst
  Kaasmarkt, aanvang 11.00 uur
 • 28 augustus - D’66
  Paul van Meenen in Leiden – plaats 7 op de lijst
  Stadhuisplein, aanvang 12.30 uur
 • 31 augustus - SP
  Renske Leijten in Haarlem – plaats 2 op de lijst
  Grote Markt, aanvang 13.30 uur
 • 3 september - ChristenUnie
  Anja Haga in Leeuwarden – plaats 8 op de lijst
  locatie en tijd volgen nog
 • 7 september - PvdA
  Jetta Klijnsma in Den Haag – plaats 2 op de lijst
  ’t Plein, aanvang 11.00 uur