Nieuws

COC lanceert website voor LHBT’s met verstandelijke beperking

27 november 2014

Informatie en ontmoetingsmogelijkheden bieden aan lesbiennes, homo’s, bi’s en transgenders (LHBT) met een verstandelijke beperking. Dat is het doel van de website zonderstempel.nl die COC Nederland op donderdag 27 november heeft gelanceerd.

Op de website vinden LHBT’s met een verstandelijke beperking informatie over de zestien ontmoetingscafé’s die het COC in heel Nederland met collega-instellingen organiseert. Op de website is een Facebookpagina geïntegreerd, waar LHBT’s met een verstandelijke beperking elkaar in een virtuele omgeving kunnen ontmoeten. Ook zal op de vernieuwde site informatie te vinden zijn voor begeleiders, familie en vrienden van deze groep.

LHBT’s met een verstandelijke beperking krijgen te maken met dubbele discriminatie: wegens hun beperking én hun seksuele voorkeur of genderidentiteit. Hun begeleiders beschikken vaak over onvoldoende kennis en sensitiviteit over seksuele voorkeur en genderidentiteit, of staan negatief tegenover LHBT’s. In veel LHBT-gelegenheden wordt de groep met de nek aangekeken, terwijl vaak harde grappen en nare opmerkingen over LHBT’s worden gemaakt  in instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking. Dit alles leidt tot een sterke gevoelens van eenzaamheid en sociaal isolement bij deze groep.

Voor meer informatie over Zonder Stempel kunt u contact opnemen met projectleider COC Nederland, Manon Linschoten, zonderstempel@coc.nl of 06-1072 8334.