Nieuws

Instrumentenbox seksuele diversiteit

20 april 2023

Bij het ondersteunen en begeleiden van cliënten in het omgaan met hun seksuele en genderidentiteit kun je de digitale instrumentenbox over LHBT inzetten.

Regenboog lhbti diversiteit

Inhoud van de instrumentenbox LHBT

De instrumentenbox bestaat uit verschillende onderwerpen. De werkvormen kun je inzetten om zelf aan de slag te gaan met het onderwerp. Ook staan er links naar sites waar je meer informatie kunt vinden. In de instrumentenbox worden verschillende soorten kennis aangeboden: praktische kennis wordt afgewisseld met ervaringsverhalen en filmpjes. Op deze manier kun je zelf bepalen welke informatie het beste past bij jouw manier van leren en bij je organisatie.

De instrumentenbox is ontwikkeld door Zonder Stempel. Dit is een samenwerkingsverband tussen COC, LFB en Vilans. Zonder Stempel komt op voor de belangen van LHBTI'ers met een beperking. 

Download de instrumentenbox

Nieuwsgierig? De instrumentenbox LHBT staat op de site van het Kennisplein gehandicaptensector.

Uitnodiging: ambassadeursduo bij jouw organisatie op bezoek?

Wil je meer informatie? Dan kan je bij Zonder Stempel terecht. Zij bieden ook de mogelijkheid om een ambassadeursduo naar je organisatie te halen. De ambasadeurs geven algemene informatie over wat LHBT is en wat vooroordelen zijn. Omdat ze werken met ervaringsdeskundigen delen zij zelf ook hun ervaringen; Hoe kwam je uit de kast bij je begeleiding? Hoe werd daar mee omgegaan?

De ambassadeurs laten verschillende werkvormen uit de instrumentenbox zien en hoe je die kan inzetten in je dagelijkse werk.

Wil je op deze uitnodiging ingaan, neem dan contact op met Petra Holleman, (p.holleman@lfb.nu) of Manon Linschoten (mlinschoten@coc.nl).

portretfoto Irene Smith
Wil je meer weten?
Neem contact op met Irene Smith

Deze pagina is een onderdeel van: