Nieuws

"Datingsite" voor werkgevers en mensen met arbeidsbeperking

13 april 2018

VGN steunt van harte het online platform Maakerwerkvan.nu en roept haar leden op hun werkzoekende cliënten te stimuleren zich aan te melden.

maakwerkvan

Werkwijze
Op de website maakerwerkvan.nu kunnen mensen met een arbeidsbeperking hun ‘werk-wens’ invoeren en aangeven in welke branche en bij welk bedrijf ze aan de slag zouden willen gaan. Vervolgens gaat een team (allen mensen die zelf een arbeidshandicap hebben) kosteloos aan de slag om daar een werkgever bij te vinden. De site mikt erop dat eerste contact tot stand te brengen. Het is dus geen vacaturesite, eerder een ‘datingsite’. Mensen krijgen op deze wijze de kans in een netwerk te komen waar ze normaliter geen of lastig toegang toe hebben.

Koudwatervrees
Stichting Start Foundation bespeurt als organisator van deze campagne wel wat koudwatervrees onder arbeidsgehandicapten om deel te nemen. Directeur Jos Verhoeven: “Dat is jammer. We moeten onderzoeken hoe dit kan. Wellicht speelt een rol dat deze mensen vaak iets beloofd is wat niet werd waargemaakt. Of dat men bang is dat aan de slag gaan een gevolg kan hebben voor hun uitkeringspositie.”

Mooie matches
Toch boekt het platform steeds meer successen. De teller staat nu op 450 ingediende arbeidswensen. En er zijn ruim 250 reacties van bedrijven en organisaties die bereid zijn om met mensen in gesprek te gaan over hoe hun capaciteiten en talenten het best tot hun recht komen. Er zijn zelfs al een aantal banen gerealiseerd!

Bekijk hieronder de video van de social media campagne.

Deze pagina is een onderdeel van: