Nieuws

De Sluis Groep en Reinaerde zetten samenwerking voort

17 september 2012

Gehandicaptenzorgorganisatie Reinaerde en sw-bedrijf De Sluis Groep blijven met elkaar samenwerken in het Centrum voor Arbeid en Begeleiding in Woerden. Beide partijen zijn erg tevreden over hun huidige samenwerking die erg kansrijk blijkt. Cliënten van Reinaerde krijgen er via dagbesteding de kans om door te groeien naar een werkplek buiten het centrum. En sw-medewerkers kunnen er een stapje terug doen, omdat de werkdruk iets lager is en de ondersteuning intensiever. 

vrouw pakt gele schuursponjes

In het Centrum voor Arbeid en Begeleiding werken dertig medewerkers van De Sluis Groep als werknemer met een cao-loon en twintig van Reinaerde als cliënt dagbesteding. Ze voeren assemblage- montage- verpakking- repro en mailingwerkzaamheden uit, waarbij begeleiders van De Sluis Groep en Reinaerde hen dagelijks ondersteuning bieden. Zo kan iedereen werken aan zijn persoonlijke leer- en ontwikkeldoelen.

Beschutte werkplek
Hoewel de eigen kracht van de cliënt uitgangspunt is, worden beschutte werkplekken geboden. Voor cliënten zijn structuur en ritme in hun dag belangrijk. Maar ook bij beschut werk ligt het accent hier meer op werk dan op beschutting. Ieder kan werken in zijn eigen tempo en naar eigen vermogen. Met succes: de mensen krijgen de kans hun talenten te ontwikkelen en naar vermogen een zinvolle rol in de samenleving te leveren.

De Sluis Groep en Reinaerde
De Sluis Groep voert voor de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Montfoort, Oudewater en Woerden de Wet sociale werkvoorziening en de re-integratietrajecten uit. Reinaerde biedt bij C.A.B dagbesteding aan mensen met een beperking.

Deze pagina is een onderdeel van: