De Transformatie: 'Aan de slag met het VN-verdrag'

'Ik vind dat alle gemeenten in Nederland met het VN-verdrag aan de slag moeten', zegt Otwin van Dijk, burgemeester in de gemeente Oude IJsselstreek in de nieuwste editie van De Transformatie. 'We zouden bijvoorbeeld samen met mensen met een beperking allerlei plaatsen in de gemeente kunnen bezoeken, om te kijken waar de toegankelijkheid beter kan.'

Het volledige interview met Otwin van Dijk leest u op pagina 5 en 6 van De Transformatie.

Verder in deze editie van De Transformatie:

  • De rubriek 'Van wet naar praktijk' over het VN-verdrag. Otwin van Dijk vertelt hoe hij het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking wil waarmaken.
  • De rubriek 'In gesprek met'. Stefanie van Noort, moeder van de negenjarige Nanette die een verstandelijke beperking en autisme heeft, heeft een tip voor gemeenten: 'Communiceer duidelijk, maar toon tegelijkertijd begrip voor degene die tegenover je zit.'
  • De rubriek 'Werken aan werk' over 'Middin voor Werk', een re-integratiebedrijf en jobcoachorganisatie die mensen met een beperking ondersteunt bij het vinden van passend werk.
  • De rubriek 'Zo doen we dat in' over het samenwerkingsverband 'Tom in de buurt' tussen acht zorg- en welzijnsorganisaties in de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem.

Over de Transformatie

De Transformatie is gericht op medewerkers van gehandicaptenzorgorganisaties en medewerkers van gemeenten. Doel is om inzicht te krijgen in elkaars wereld.

Deze pagina is een onderdeel van