Nieuws

De Transformatie: Zorgoppas in Den Bosch en 'Jongeren aan de slag' bij De Lichtenvoorde

24 december 2016

In 's-Hertogenbosch is een experiment gestart met De Zorgoppas. Dit is een initiatief van twee ondernemers die in samenwerking met de gemeente en diverse professionele zorgaanbieders, waaronder Cello, een platform ontwikkelen voor ouders van een zorgintensief kind om een geschikte oppas te vinden. 'Ouders worden gekoppeld aan de zorgprofessional die hen de zorg voor hun kind even uit handen kan nemen.'

In de laatste editie van De Transformatie van dit jaar een interview met Harm van Ballegooy van De Zorgoppas en Stijn van Kreij, innovatiemanager bij Cello. Nicole Coesel, moeder van de negenjarige Tessa, deelt haar ervaringen. 'Elke twee weken een middag vrij geeft me veel rust.'

Verder in De Transformatie:

  • In de rubriek Uitgelicht onder andere een artikel en filmpje over het succesvolle VGN-symposium 'In Dialoog: het leven begint bij 18' over dilemma‚Äôs in de hulpverlening bij kwetsbare 18-plussers met een licht verstandelijke beperking die geen hulp meer willen.
  • In 'Van wet naar praktijk' een interview met Tom van Yperen van het Nederlands Jeugdinstituut over de outcome-monitoring van de jeugdhulp.
  • In 'Werken aan werk' besteden we aandacht aan het project 'Jongeren aan de slag' van De Lichtenvoorde. In dit projecten worden jongeren met een verstandelijke beperking aan bedrijven gekoppeld, zodat zij op een werkervaringsplek kunnen leren wat werken inhoudt.
  • Een artikel over hoe zorgorganisatie Ipse De Bruggen inzet op vroegsignalering in de jeugdwijkteams in gemeenten.

Over de Transformatie

De Transformatie is gericht op medewerkers van gehandicaptenzorgorganisaties en medewerkers van gemeenten. Doel is om inzicht te krijgen in elkaars wereld.

Deze pagina is een onderdeel van: