Nieuws

Dichterbij zet eerste stap op weg naar nieuwe organisatie

16 augustus 2012

De Raad van Toezicht heeft maandag 13 augustus 2012 positief geoordeeld over het stappenplan voor de nieuwe organisatieontwikkeling bij zorginstelling Dichterbij. Belangrijke doelstellingen van de beoogde nieuwe organisatie zijn maximale zorg en minimale bureaucratie.

Het stappenplan is geen definitief voorstel, maar een routeboek dat met inspraak van alle geledingen binnen Dichterbij over ongeveer anderhalf jaar tot een nieuwe organisatie moet leiden.

Kleine zorgteams
Uitgangspunt van de nieuwe organisatie is dat Dichterbij zich met kleine teams nadrukkelijker wil manifesteren als een lokale zorgaanbieder in buurten en wijken van de 28 gemeenten in haar werkgebied. Het is de bedoeling dat die zorgteams opereren met een grote mate van zelfstandigheid en op een efficiënte manier ondersteuning krijgen van enkele centrale diensten voor de administratie en de automatisering.

De huidige organisatie van Dichterbij doet het op veel onderdelen goed. Maar nieuwe ontwikkelingen in de zorg en de zorgfinanciering, die voor een deel in handen van gemeenten komt, maken het noodzakelijk nieuwe wegen in te slaan. Met de organisatieontwikkeling zet Dichterbij een nieuwe koers uit op basis van de uitgangspunten van haar Ode: samen, professioneel, open en betrokken.

Bron: Dichterbij