Nieuws

Doe mee aan de landelijke monitor Wet zorg en dwang

17 maart 2022

Wat is jouw ervaring met de implementatie en uitvoering van de Wet zorg en dwang? Geef je mening en vul de vragenlijst in voor 29 maart 2022. De vragenlijst is onderdeel van de landelijke monitor implementatie Wet zorg en dwang.

Wees voorbereid
afbeelding zorgwerkers wet zorg en dwang

Zicht op knelpunten Wzd

De landelijke monitor implementatie Wet zorg en dwang (Wzd) is een initiatief van het ministerie van VWS. Deze landelijke monitor moet meer zicht geven op de knelpunten en vraagstukken rondom het implementeren en toepassen van de Wzd. Veel zorgaanbieders hebben hier namelijk in de praktijk problemen mee.

Vul de vragenlijst in

Geef je mening over de implementatie en toepassing van de Wzd in jouw organisatie en vul de vragenlijst in. Dit kan tot uiterlijk 29 maart 2022. Het wachtwoord bij de vragenlijst is Wzd2022. Het invullen van de vragenlijst duurt circa 20 minuten. Adviesbureau PwC voert de landelijke monitor uit.

Doel van de landelijke monitor Wzd

Met de uitkomsten kunnen:

  • brancheorganisaties hun leden beter adviseren en ondersteunen,
  • landelijke partijen zoals het ministerie van VWS maatregelen nemen om problemen met de implementatie en uitvoering van de Wzd zoveel mogelijk weg te nemen.

Voortgang en ontwikkeling Wzd

De monitor zal elk half jaar herhaald worden om zo goed zicht te krijgen op de voortgang en ontwikkeling van de implementatie van de Wzd. Naast de vragenlijst gebruikt PwC voor de monitor ook informatie van IGJ, CIZ, Zorgkantoor en Adviespunt Zorgbelang.

Bij vragen over de vragenlijst kun je contact opnemen met Martijn Mes van PwC. 

Deze pagina is een onderdeel van: