Duurzame Inzetbaarheid: doe de organisatiescan en ontvang advies

Duurzame inzetbaarheid, waar onderwerpen zoals werkplezier, vitaliteit en ‘een leven lang ontwikkelen’ een rol spelen, is voor veel organisaties een belangrijk thema. Zeker in de gehandicaptenzorg. Maar waar begin je? En hoe zorg je ervoor dat je medewerkers daadwerkelijk fit en met plezier aan het werk blijven? De ‘Organisatiescan duurzame inzetbaarheid’ geeft antwoord.

visual van projecten over duurzaamheid met bovenin de tekst alles begint met een organisatiescan en een pijl naar een centrale cirkel met tekst het goede en veilige gesprek. Daaromheen staan cirkels met namen van andere projecten zoals zeggenschap en financieel advies
De organisatiescan is onderdeel van een serie projecten over duurzame inzetbaarheid

De Organisatiescan

De ‘Organisatiescan duurzame inzetbaarheid’ is ontwikkeld door de Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg in samenwerking met Berenschot. De scan levert een rapport op met informatie over hoe jouw organisatie scoort op het thema duurzame inzetbaarheid. Zo zie je of jouw organisatie op de goede weg is om medewerkers gezond en met plezier aan het werk te houden en waar nog kansen liggen.

De scan bevat drie digitale vragenlijsten, die ieder ingevuld worden door één persoon per doelgroep (HR-professional, OR-lid en bij voorkeur ook een medewerker). Het is belangrijk dat deze verschillende doelgroepen de scan invullen om een integraal beeld te krijgen van de duurzame inzetbaarheid. Na het invullen van de scan ontvang je een rapportage met informatie over welke thema’s goed lopen in de organisatie, welke verbeterpunten er zijn en waar nog kansen liggen. Deze rapportage ontvang je per groep die de organisatiescan invult.

Versterk het beleid

De scan geeft onder andere inzicht:

  • In hoeverre het thema duurzame inzetbaarheid in de organisatie leeft.
  • In hoeverre leidinggevenden het gesprek met medewerkers aangaan over duurzame inzetbaarheid.
  • Of medewerkers over voldoende zelfmanagement en eigen regie beschikken.
  • Of je organisatie goed gebruikmaakt van de regelingen uit de CAO-gehandicaptenzorg om duurzame inzetbaarheid te bevorderen.
  • Aan welke projecten en maatwerktrajecten jouw organisatie kosteloos kan deelnemen.
  • In welke beschikbare tools en van welke informatie jouw organisatie gebruik kan maken.

Aan de hand van de resultaten van het rapport krijg je advies over hoe je het beleid rondom duurzame inzetbaarheid kan versterken en hoe je het intern belang hiervan (nog) duidelijker kan maken. De ‘Organisatiescan duurzame inzetbaarheid’ geeft je namelijk concrete handvatten op diverse thema’s rondom duurzame inzetbaarheid.

Interesse? Meld je hier aan voor de organisatiescan en het adviesgesprek.

Advies en ondersteuning rondom de Organisatiescan

Wil jij graag advies op basis van de resultaten van de Organisatiescan? En wil je aan de slag met gerichte interventies? Tien organisaties bieden we kosteloos een adviestraject, waarbij we je ondersteunen in de vervolgstappen rondom het thema duurzame inzetbaarheid. Onderdeel van dit adviestraject is ook een nameting van de ‘Organisatiescan duurzame inzetbaarheid’, waarmee de StAG je inzicht geeft in wat de effecten van het adviestraject zijn geweest. Dit adviestraject wordt uitgevoerd door Bewegen Werkt.

Interesse in dit adviestraject? Geef jouw voorkeur aan in het aanmeldformulier.
Zorg dat je er op tijd bij bent, want er is plek voor slechts tien gehandicaptenzorg-organisaties.

Over de Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg

StAG is er voor werkgevers en werknemers in de gehandicaptenzorg. Het is een samenwerkingsverband van sociale partners in de gehandicaptenzorg: de FNV, CNV, Nu’91, FBZ en de VGN. Het doel van StAG is om er (mede) voor te zorgen dat de branche aantrekkelijk is en blijft om in te werken. Zoals door werknemers- en werkgeversorganisaties afgesproken in de Cao-Gehandicaptenzorg leveren de leden van de VGN (voor de duur van de cao) ook een bijdrage aan StAG. Om op de hoogte te blijven van activiteiten van StAG kan je je aanmelden voor de update.

Wil je meer weten of heb je vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Noortje Smit
E-mail
Telefoonnummer
Noortje Smit

Deze pagina is een onderdeel van