Nieuws

E-zine ‘Aan de slag met technologie’ bundelt praktische kennis

28 oktober 2015

In voor zorg! publiceert vandaag de eerste uitgave van het e-zine ‘Aan de slag met technologie’. Het eerste nummer staat in het teken van de opstartfase: welke eerste stappen komen erbij kijken om implementatie tot een succes te maken? Wat ging goed en wat kon beter?

Technologie kan helpen kostenstijgingen te beperken en het is dus logisch dat zorgorganisaties technologie een plaats in het zorgproces willen geven. Maar hoe maken zij de juiste keuzes?

Een belangrijke succesfactor op weg naar implementatie is inzicht in de wensen van de doelgroep. Deelnemende organisaties pleiten voor een menswaardige toepassing van technologie. Ze benaderen technologie vanuit de organisatie zelf (de systeemwereld). Een voorbeeld is de aanpak van Zorggroep Tangenborgh, die vanaf de start bewoners en medewerkers betrekt.

Bottom up

Met de keuze voor passende technologie zijn organisaties er niet. Technologie moet ook onderdeel worden van de cultuur en visie van de organisatie. Zorgorganisaties die In voor zorg! begeleidde, kozen massaal voor de bottom-up-benadering. Hierin staan meedenken, ideeën aandragen, uittesten en ervaren centraal. In het e-zine wordt de aanpak van Zuidwester, Frion en Stichting Humanitas gedeeld.

Nieuwe technologische ontwikkeling raakt de hele organisatie. Daarom is het verstandig om vanaf dag één alle organisatieonderdelen mee te nemen, zodat iedereen weet wat er moet gebeuren. De LevantoGroep  vertelt hoe zij dit aanpakken.

Thematranche

In het najaar van 2014 gingen 23 organisaties van start in de thematranche technologie van In voor zorg!. Een groot deel van de voorbeelden in dit e-zine komt dan ook voort uit deze thematranche, aangevuld met ervaringen uit individuele trajecten.

Het e-zine is de eerste uitgave in een reeks van drie. Begin 2016 komt de tweede uitgave uit die in het teken staat van ‘Implementeren’. Meer weten?Bekijk het Dossier technologie

Foto van Johan van Ruijven
Wil je meer weten?
Neem contact op met Johan van Ruijven

Deze pagina is een onderdeel van: