Nieuws

Innovatie-impuls tijdens slimme zorgestafette

21 januari 2021

De Innovatie-impuls organiseert tijdens de Slimme zorgestafette diverse gratis, online bijeenkomsten over de ontwikkeling en inzet van technologie in de gehandicaptenzorg samen met enkele zorgorganisaties. De webinars zijn bedoeld voor cliënten, naasten en professionals in de langdurige zorg. Het webinar op 4 februari is nadrukkelijk bedoeld voor ICT professionals in de zorg.

Afbeelding van iStock

2 februari: Zonder digitale innovaties in de zorg geen toekomst

Op 2 februari van 10.00 - 12.00 uur organiseert Profila Zorggroep een online symposium met medewerking van Brigitte Verhage, projectleider bij het ministerie van VWS, Jan Rotmans, hoogleraar Transitiekunde en Duurzaamheid en robot Sara. Gastheer is Peter van Wijk, bestuurder van de Profila Zorggroep. Hij is razend enthousiast over de inzet van eHealth in de dagelijkse zorg. Technieken die het zorgproces ondersteunen en het leven van cliënten en begeleiders net een beetje leuker én makkelijker maken. De komende jaren gaat zijn organisatie flink aan de slag met digitale innovatie. Want de Profila Zorggroep is ervan overtuigd: ‘Zonder digitale innovaties in de zorg geen toekomst’. Hoe ze dat gaan doen? Dat laten ze zien tijdens dit gratis symposium! Aanmelden kan via de website van Profila Zorggroep.

4 februari: Samenwerken met cliënten en zorgmedewerkers: API op jouw schouder?

Technologie krijgt steeds meer een centrale plaats in het leven van mensen met een beperking. Iedereen wil namelijk zelfstandigheid en regie over zijn eigen leven. Een goede IT-infrastructuur is belangrijk, evenals de juiste spullen én functionaliteiten. Maar wie ondersteunt de cliënt bij de keuze van de technologie, de ingebruikname en wie kan gebeld worden bij een probleem? De Innovatie-impuls organiseert op 4 februari van 10.30 - 12.00 uur een gratis digitale bijeenkomst voor ICT-professionals in zorginstellingen.  

Gastspreker Jos Geesken zet uiteen hoe bij gehandicaptenzorgorganisatie Siza de afdeling Informatie en Technologie een cruciale rol speelt bij alle technologie die wordt ingezet. Laat je inspireren en ga aan de slag met direct bruikbare tools voor jouw ICT-afdeling. Meld je aan voor deze gratis online bijeenkomst via dit formulier.

9 februari: Online webinar Hoe kies je passende technologie samen met Middin

Met de Innovatie-impuls Gehandicaptensector wil het ministerie van VWS het voor cliënten en zorgverleners gemakkelijker maken om technologie toe te passen. Maar hoe kies je nou een passende technologie, hoe pak je het aan en waar moet je op letten? Daarom organiseert de Innovatie-impuls op 9 februari van 14.00 - 15.00 uur een online webinar over het stappenplan: ‘Hoe kies je een passende technologie’. We nemen je mee in de stappen aan de hand van de ervaringen van projectleider Yvonne Wiebes van gehandicaptenorganisatie Middin. En we schetsen hoe je er vervolgens voor zorgt dat de technologie ook daadwerkelijk gebruikt wordt in je organisatie. Heb jij een vraag over het kiezen van technologie? Meld je dan aan via dit formulier.

16 februari: Vergroot dagelijks geluk van mensen met een verstandelijke beperking

De Feelix-app is een eHealth-oplossing om het dagelijks geluk van mensen met een verstandelijke beperking te vergroten. Deze app is ontwikkeld om de doelen in het zorgplan van mensen met een (ernstig) verstandelijke beperking te ondersteunen, door enerzijds geluksactiviteiten te plannen en anderzijds de waardering van deze activiteiten en bijbehorende geluksvragen te scoren. Tijdens deze webinar gaan we dieper in op ‘the making off’ en de functionaliteiten van de app. Ook zullen we de kansen en knelpunten van implementatie uitgebreid bespreken. De bijeenkomst vindt plaats op 16 februari van 15.00 -16.00 uur en is bedoeld voor medewerkers in de zorg voor mensen met een ernstige (en meervoudige) verstandelijke beperking en/of dementie. Save the date!

18 februari: Interne communicatie bij veranderingen

Interne communicatie is de smeerolie in iedere organisatie: zonder loopt alles vast. Over dit onderwerp organiseren we op 18 februari van 10.00 - 12.00 uur samen met Huib Koeleman – expert interne communicatie en verandermanagement – een online webinar ‘Aan de slag met interne communicatie!’ Dit webinar is een herhaling van de succesvolle, online bijeenkomst in december en toegankelijk voor belangstellenden werkzaam in de gehandicaptenzorg. Meld je aan via dit formulier.

Alle informatie over de verschillende bijeenkomsten en de Innovatie-impuls vindt u ook op het online platform gehandicaptensector.

Redactie VGN

Deze pagina is een onderdeel van: