Nieuws

Een halve eeuw zorg bij Visio in Breda

12 juni 2014

Precies vijftig jaar geleden, in juni 1964, startten drie zusters in Breda met hun werk om kinderen met een visuele en verstandelijke beperking een woonvoorziening te bieden. Nu zijn er ruim 180 cliënten en zetten professionals van Visio zich volledig in om hen te ondersteunen, zodat zij kunnen participeren in onze maatschappij en zich, binnen hun mogelijkheden, maximaal kunnen ontwikkelen.

Deze week is het een week lang feest Visio bij De Blauwe Kamer. Elke dag is er een ander thema en worden er andere activiteiten georganiseerd. Voorop staat dat er teruggeblikt wordt, herinneringen opgehaald worden, feest wordt gevierd en bijzondere mijlpalen voorbij komen. Niet alleen de bewoners, maar ook de medewerkers, vrijwilligers en familie van bewoners worden tijdens de feestweek in het zonnetje gezet.  

Woensdag 11 juni was een heel bijzondere dag voor alle cliënten, want hun grote muzikale held Frans Bauer trad speciaal voor hen op.

Tijdens de jubileumweek werden ook de eerste woningen van het grote nieuwbouwproject van Visio De Blauwe Kamer officieel geopend door burgemeester Van der Velden van Breda.