Nieuws

Een passende werkplek voor Ans en Steven dicht bij huis

29 maart 2013

Reinaerde Arbeidscentrum Vos in Wijk bij Duurstede en sociale werkvoorziening Biga Groep in Zeist hebben hun samenwerking verlengd tot 1 augustus 2013. Twee Wijkse inwoners die bij de Biga Groep in Zeist werken, zijn op proef gedetacheerd bij Arbeidscentrum VOS. Ans van Damme (54) en Steven van der Horst (46) zijn eind oktober gestart op hun nieuwe werkplek. Omdat ze zo dicht bij huis werken, kunnen ze op de fiets naar het werk en zijn ze minder tijd kwijt met reizen. Deze samenwerking past in het nieuwe denken van de Wmo en de Participatiewet.

De Biga Groep voert in vijf gemeenten in Midden Nederland de Wet Sociale Werkvoorziening uit. Doel van deze wet is het begeleiden van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende werkplek.

In het geval van Ans en Steven is dat een beschutte werkplek bij Arbeidscentrum VOS. Hier kunnen zij binnen hun eigen mogelijkheden werkervaring opdoen, in hun arbeidsritme komen en bezig zijn met hun persoonlijke ontwikkeling. De repeterende werkzaamheden van dingen in elkaar zetten en assembleren, passen goed bij hen.

Op de fiets
Om te wennen zijn Steven en Ans begonnen met twee dagen in de week. Toen dat goed ging, kwamen er twee dagen in de week bij. Ans en Steven zijn een stel, maar wonen niet samen. Voorheen gingen ze dagelijks met de bus naar hun werk in Zeist. Nu gaan ze elke dag samen op de fiets. Dat vinden ze een groot voordeel.

Deze pagina is een onderdeel van: