Nieuws

SDW lanceert online vacaturebank met begeleide werkplekken

17 februari 2014

Op zoek naar een baan in horeca, winkel of magazijn? Zomaar enkele voorbeelden van vacatures voor mensen die graag willen werken, maar daarbij wel wat ondersteuning nodig hebben. Deze vacatures zijn te vinden op de nieuwe online vacaturebank van SDW, op www.sdw.nl. Hierin staan onbetaalde werkplekken bij bedrijven en instellingen in West-Brabant.

Carin de Korte, unitleider bij SDW en betrokken bij de totstandkoming van deze bijzondere vacaturebank: “Deelnemen aan het arbeidsproces is voor iedereen belangrijk. Het geeft structuur, verschaft status, een sociaal netwerk en biedt iemand de mogelijkheid een bijdrage te leveren aan de samenleving. De werkplekken bij bedrijven en instellingen bieden burgers met een verstandelijke beperking de mogelijkheid om deel te nemen aan dit arbeidsproces en zichzelf te ontwikkelen binnen de eigen mogelijkheden.”

Stimuleren
Met de online vacaturebank kunnen burgers zelf actief op zoek naar een passende werkplek. “Met de vacaturebank willen we mensen stimuleren om zelf mee te kijken naar de mogelijkheden die er voor hen zijn”, legt Carin de Korte uit. “Hiermee sluiten we ook aan bij de gedachte van gemeenten dat burgers wat ze kunnen doen ook zoveel mogelijk zelf moeten doen.”

Meteen solliciteren
Geïnteresseerden kunnen meteen solliciteren als ze een passende werkplek op de vacaturebank zien. “Met een baan uit de vacaturebank kunnen mensen participeren in de samenleving. Het gaat om onbetaalde werkplekken waarbij je je uitkering behoudt.”

Zo heeft Jalila Dekkaki al een geschikte werkplek gevonden. Ze werkt vier dagen in de week bij het woon- en zorgcentrum voor ouderen De Brink in Roosendaal. “Ik bied de bewoners koffie en thee aan en ik help bij activiteiten voor de bewoners. Er is een takenlijst voor mij gemaakt, zodat ik iedere dag weet wat ik moet doen. Ik hoor echt bij het team en ik word geaccepteerd om wie ik ben.”

Werkplekken aanmelden
De vacaturebank is te vinden op www.sdw.nl/werken onder ‘Vacatures cliënten’. SDW werkt nauw samen met bedrijven en instellingen in de regio die de begeleide werkplekken aanbieden. Hebt u als werkgever ook een baan voor mensen die graag willen werken, maar daar wel ondersteuning bij nodig hebben? Neem dan contact op met SDW, Centrum voor loopbaanondersteuning, via clovacatures@sdwzorg.nl of 088-259 3000.

Over SDW
SDW begeleidt, ondersteunt en behandelt mensen met een verstandelijke beperking. Circa 925 betrokken en gekwalificeerde medewerkers en 380 enthousiaste vrijwilligers zetten zich dagelijks in voor een Goed Leven voor ongeveer 1345 cliënten. Naast ruim vijftig woon- en dagbestedingslocaties midden in de samenleving biedt SDW ook ondersteuning thuis en in het onderwijs aan cliënten en hun netwerk. Meer informatie vindt u op www.sdw.nl.