Nieuws

Einde overgangsrecht Wet werken na AOW in 2023

Leestijd: 2 minuten
03 maart 2022

In 2023 wijzigt de termijn van de periode van loondoorbetaling bij ziekte en het opzegverbod bij ziekte voor AOW-gerechtigden van 13 weken naar 6 weken.

Boeken en hamer

We hebben u al eerder geïnformeerd dat het overgangsrecht dat hoort bij de Wet werken na de AOW-gerechtigde leeftijd nog niet is geëindigd. Het overgangsrecht regelt dat voor een aantal wettelijke bepalingen, waaronder de periode van loondoorbetaling bij ziekte en het opzegverbod bij ziekte voor AOW-gerechtigden, een termijn van 13 weken geldt in plaats van 6 weken. Indien het overgangsrecht eindigt, gaat de termijn van 6 weken gelden.

In het conceptvoorstel voor de Verzamelwet SZW 2023 staat dat de termijn van 13 weken voorlopig nog blijft gelden en dat de termijn niet voor 1 juli 2023 naar 6 weken gaan zal gaan. De voorgestelde wijziging houdt in dat voor werknemers met de AOW-gerechtigde leeftijd de termijn van 13 weken blijft gelden voor het recht op ziekengeld, loondoorbetaling bij ziekte en het opzegverbod bij ziekte. Voor ziektegevallen die op of na 1 juli 2023 ontstaan, gaat  de termijn van zes weken gelden.

CAO-helpdesk

Deze pagina is een onderdeel van: