Nieuws

Elektronisch verwijzen van patiënten met een verstandelijke beperking naar Elver Behandelcentrum nu mogelijk via ZorgDomein

01 juli 2015

Sinds 1 juli kunnen gebruikers van ZorgDomein hun patiënten met een verstandelijke beperking ook elektronisch verwijzen naar een gespecialiseerde behandelaar van het Elver Behandelcentrum. Elver is hiermee de eerste instelling voor mensen met een verstandelijkebeperking in Nederland die deze verwijsmogelijkheid biedt.

Door veranderingen in wet- en regelgeving op het gebied van zorg zullen mensen met een verstandelijke beperking steeds vaker een beroep moeten doen op reguliere geneeskunde. Daardoor krijgen verwijzers als huisartsen en medisch specialisten steeds vaker te maken met deze doelgroep. Daarom is het vanaf 1 juli mogelijk om via Zorgdomein te verwijzen naar het Elver Behandelcentrum (Voorheen Fatima Zorg, Centrum voor Complexe Zorg). ZorgDomein is een op internet gebaseerde applicatie die gekoppeld is aan alle Huisartsen Informatie Systemen (HIS). Zo’n 85% van alle huisartsen werkt inmiddels al met ZorgDomein.

Voordelen ZorgDomein

Met ZorgDomein krijgen verwijzers op eenvoudige manier informatie over o.a. zorgaanbod, verwijsindicatie, toegangstijden en voorbereiding. Voor huisartsen en medisch specialisten is het nu mogelijk om te verwijzen naar de Arts Verstandelijk Gehandicapten (AVG), EMDR therapie of een consult bij een gedragskundige van Elver Behandelcentrum.

Verwijzen gaat niet alleen sneller en makkelijker, ook patiënten krijgen zo completere verwijsinformatie voor. De patiënt krijgt geen verwijsbrief meer mee, maar een zogeheten ‘patiënten bericht’ waarop alle relevante informatie staat over het maken van afspraken en de eventuele voorbereidingen die nodig zijn voor het consult.

Over Elver

Vanaf 22 juni 2015 zijn Fatima Zorg en Schreuderhuizen samengevoegd onder de naam Elver. Het Centrum voor Complexe Zorg van Fatima Zorg heet nu Elver Behandelcentrum. Meer informatie vindt u op: www.elverbehandelcentrum.nl

 

Deze pagina is een onderdeel van: