Nieuws

WDH en Behandelcentrum Elver vinden elkaar in professionele nascholing verwijzers

29 september 2015

Begin september organiseerde Elver Behandelcentrum samen met de WDH Oude IJsselstreek een nascholing voor huisartsen en medisch specialisten met als thema  ‘Zorg voor verstandelijk gehandicapten, net even anders’. Door veranderingen in wet- en regelgeving op het gebied van zorg krijgen verwijzers steeds vaker te maken met deze doelgroep. De nascholing bleek te voorzien in de behoefte van huisartsen en medisch specialisten naar praktisch advies en kennis over zorg aan patiënten met een verstandelijke beperking.

Deelnemende verwijzers beoordeelden de nascholing als vakkundig georganiseerd en zeer goed qua inhoud en praktische toepasbaarheid.  Tijdens deze geaccrediteerde nascholing kwamen de volgende onderwerpen aanbod: 

  • Het werk van de Arts voor Verstandelijk Gehandicapten (AVG), door Marieke Coenen, AVG Elver Behandelcentrum.
  • De meerwaarde van samenwerking, drie casussen door Mieke Bouma,
    AVG Elver Behandelcentrum. 
  • Een licht verstandelijke beperking in de praktijk. Peter de Vink, AVG en Siska de Graaff, GZ-psycholoog/EMDR therapeut Elver Behandelcentrum.


Met name de samenwerking en de optie om snel te schakelen tussen verwijzers en behandelaars van het  Elver Behandelcentrum via telefonisch intercollegiaal overleg of door middel van een rechtstreekse verwijzing via ZorgDomein werd door de deelnemers als zeer waardevol aangemerkt.

Meer informatie over deze nascholing of de mogelijkheden van het Elver Behandelcentrum?
Mail naar: behandelcentrum@elver.nl

Deze pagina is een onderdeel van: