Nieuws

Gehandicaptenzorg in het nieuws over begeleiding mensen met LVB

28 november 2018

In de Volkskrant van vandaag én op radio 1 bij de NOS is er vandaag aandacht voor de begeleiding van mensen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende complexe problematiek. Daarnaast is een blog van Gertrude van den Brink, bestuursvoorzitter van de VGN en bestuurder bij Middin, geplaatst in Binnenlands Bestuur.

Aanleiding voor de media-aandacht is een onderzoek van de VGN: ‘Integrale aanpak voor mensen met een licht verstandelijke beperking in detentie’. Hieruit blijkt dat wanneer mensen met een licht verstandelijke beperking al tijdens hun detentie goede ondersteuning ontvangen, hun de overgang naar de samenleving veel soepeler verloopt. Bovendien blijkt dat elke euro die een gemeente investeert in deze aanpak ruim drie euro oplevert en dat bespaart de samenleving uiteindelijk miljoenen.

De gemeente Rotterdam heeft er al positieve ervaringen mee. Gertrude van den Brink (bestuursvoorzitter van Middin ook bestuurslid bij de VGN) overhandigt het rapport vanmiddag aan Sven de Langen, voorzitter van de commissie Zorg, Jeugd van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en wethouder Zorg in Rotterdam.

In de Volkskrant lees je een verhaal van cliënt Mohammed die door Nihat Kahveci begeleid wordt en een nieuwsbericht over het onderzoek van de VGN met een reactie van wethouder De Langen van Rotterdam.

In Binnenlands Bestuur lees je de blog van Gertrude van den Brink ‘Van detentie naar inclusie’.

Bij de NOS hoor je op radio 1 een reportage met cliënte Cynthia van Santen en Nihat Kahveci. Daarna een interview met wethouder De Langen die aangeeft dat er altijd een groep mensen met LVB zal blijven die continue lichte hulp nodig heeft.

Ook de volgende media besteden aandacht aan het onderwerp:

Dianne van der Veen
Wil je meer weten?
Neem contact op met Dianne van der Veen

Deze pagina is een onderdeel van: