Nieuws

EVC-traject in jeugdhulp en/of jeugdbescherming

07 augustus 2018

Ben jij een professional met een mbo-diploma of een niet afgeronde hbo- of wo-opleiding?En werk jij op hbo-niveau in de jeugdhulp en/of jeugdbescherming? 
 Dan heb je je inmiddels geregistreerd bij het SKJ.

jeugddomein

Nu je geregistreerd bent, wordt er van je verwacht dat je vóór 1 april 2023 voldoet aan een van de volgende eisen: 

  • Je rondt een traject Erkenning Verworven Competenties (EVC-traject) met goed gevolg af. In dit traject toon je aan dat je beschikt over de competenties die nodig zijn om je taken goed uit te voeren. De standaard hiervoor is een afgeleide van het competentieprofiel HBO jeugd en gezinsprofessional. Dit traject is met name geschikt als je minstens 3-5 jaar werkervaring hebt op de hbo-functie.
    Inmiddels is duidelijk dat vanaf medio september je contact kan opnemen met één van de EVC-aanbieders. De informatie met wie, wanneer en hoe dat kan, volgt binnenkort!

 

of:

  • Je rondt de opleiding Hogere Sociale Studies sociaal werk profiel jeugd (HSS sw profiel jeugd) met een diploma af. Deze opleiding kun je (in deeltijd) volgen bij een hogeschool bij jou in de buurt. Dit traject is met name geschikt als je een hbo-HSAO-opleiding grotendeels hebt gevolgd maar niet hebt afgerond of als je minder dan 3 jaar werkervaring hebt op de hbo-functie.

Voor verdere toelichting verwijzen we je naar de website van Stichting Kwaliteitskader Jeugd. Voor vragen hierover neem contact op met Maarten Hüttner

Maarten Huttner
Wil je meer weten?
Neem contact op met Maarten Hüttner

Deze pagina is een onderdeel van: