Gertjan Veening nieuwe bestuurder Vanboeijen

Gertjan Veening is per 1 februari 2014 benoemd als bestuurder van Vanboeijen. Op dit moment werkt hij als bestuurder bij Stichting Sprank. Daarvoor was hij onder andere werkzaam bij de Rijksoverheid. Gertjan Veening volgt Pieter de Kroon op die begin volgend jaar, na 14 jaar werkzaam te zijn geweest bij Vanboeijen, met pensioen gaat.

Pieter de Kroon heeft binnen Vanboeijen bijgedragen aan de totstandkoming van een bloeiende organisatie. Met de ontwikkeling van ‘Regie op Locatie’ is de kwaliteit van zorg verbeterd en is er een financieel gezonde basis gelegd.

Regie op Locatie
Kenmerkend bij ‘Regie op Locatie’ is dat ouders/verwanten en medewerkers samen met de organisatie de zeggenschap over de inrichting van de zorg en ondersteuning hebben. Met elkaar geven zij vorm aan Goed leven voor de bewoners en Mooi werk voor de medewerkers. Intern zijn de effecten daarvan inmiddels merkbaar, bijvoorbeeld in de toename van het werkplezier van medewerkers en daling van het verzuim. Ook extern wordt gezien dat hiermee het verschil wordt gemaakt. Pieter de Kroon ontving hiervoor recentelijk een award als “Business Improvement Manager 2013”.

Waardevolle bijdrage
Gertjan Veening zal zijn ervaring en persoonlijke betrokkenheid inzetten om samen met alle betrokkenen de werkwijze van ‘Regie op Locatie’ verder door te ontwikkelen en te zorgen dat de centrale organisatie nog meer dienstverlenend aan de locaties wordt.

De Raad van Toezicht is verheugd dat Gertjan Veening als nieuwe bestuurder bij Vanboeijen begroet kan worden en heeft er alle vertrouwen in dat hij, samen met alle betrokkenen, een waardevolle bijdrage zal leveren aan een goed leven voor de cliënten en mooi werk voor medewerkers.

Vanboeijen
Vanboeijen biedt in Drenthe en daarbuiten zorg en begeleiding aan meer dan 700 kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking en een (complexe) zorgvraag bij wonen, werken, leren en vrije tijd. Bij Vanboeijen werken zo’n 1600 medewerkers die zich hiervoor dagelijks inzetten.