Nieuws

Gezocht: mensen met een beperking en naasten die in gesprek willen over samenwerking tussen zorgverleners

18 maart 2024

De VGN werkt samen met Vilans aan een nieuwe versie van de handreiking ‘Verantwoordelijkheidsverdeling bij samenwerking in de gehandicaptenzorg’. Deze handreiking helpt organisaties om afspraken te maken die over goede samenwerking tussen zorgverleners gaan. Om goede afspraken te kunnen maken is het nodig dat organisaties ook weten wat mensen met een beperking en hun naasten belangrijk vinden als het gaat over samenwerken. Daarom zoeken we een aantal mensen met een beperking en een aantal naasten die hierover met ons in gesprek willen.

Gesprek

Een goede samenwerking is belangrijk

Bij de zorg en ondersteuning voor mensen met een beperking zijn vaak veel mensen betrokken. Als eerste de persoon met een beperking zelf, en bijvoorbeeld familie, vrienden of vrijwilligers. Daarnaast vaak verschillende zorgmedewerkers, zoals begeleiders, een gedragsdeskundige, fysiotherapeut en/of een arts. Het is belangrijk dat zij goed samenwerken. Om goed samen te werken worden er afspraken gemaakt over wie welke taken en verantwoordelijkheden heeft. Die afspraken moeten worden vastgelegd en duidelijk zijn voor alle betrokkenen. 

We zijn benieuwd naar wat je belangrijk vindt als het gaat over samenwerking. En we horen graag wat jouw ervaringen zijn, en wat er beter kan. Hoe merk je dat zorgverleners goed, of juist niet goed, samenwerken? Is het duidelijk bij wie je terecht kunt met vragen?

Ga jij met ons in gesprek?

Op 4 april organiseren we twee online bijeenkomsten via Microsoft Teams: 

  • 14.00 tot 15.00: een gesprek met naasten van mensen met een beperking
  • 15.00 tot 16.00: een gesprek met mensen met een beperking

We zijn op zoek naar mensen die aan deze gesprekken willen deelnemen. Als dat het geval is, kunt je jezelf aanmelden door een mail te sturen naar: m.tiele@vilans.nl

Portretfoto Jessica Hendriks tegen witte achtergrond
Wil je meer weten?
Neem contact op met Jessica Hendriks