Nieuws

Hersenz winnaar van de Herman Wijffels Innovatieprijs 2016

03 november 2016

Hersenz is winnaar van de Herman Wijffels Innovatieprijs 2016. Hersenz, een behandelprogramma voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel, won de hoofdprijs in de categorie Vitale gemeenschappen en Zorg. Rabobank Nederland heeft dat donderdag 3 november 2016 bekendgemaakt.

"We zijn blij met deze erkenning en we zijn ontzettend trots op deze prijs. Hersenz biedt mensen een nieuw perspectief in hun leven en dicht de kloof in de zorgketen tussen een ziekenhuisopname, revalidatie en de chronische fase waarin mensen leren omgaan met de breuk in hun leven ten gevolge van hersenletsel. Het samenwerkingsverband is innovatief, het behandelprogramma is innovatief en de gemeten resultaten zijn verrassend hoopgevend: er is meer mogelijk dankzij Hersenz!", aldus Marianne van der Harten, bestuurder van De Noorderbrug en een van de initiatiefnemers van Hersenz.

Van der Harten bedankte de cliënten van Hersenz voor het vertrouwen, de behandelaren voor hun inzet en programmamanager Judith Zadoks voor het volhardend doorzetten. 

Hersenz wordt uitgevoerd door een landelijk samenwerkend netwerk dat uniek is in de zorg. Twaalf zorgorganisaties die gespecialiseerd zijn in niet-aangeboren hersenletsel hebben de handen ineen geslagen en een nieuw behandelprogramma opgezet. Hersenz wordt aangeboden op ruim veertig locaties in Nederland. 

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) is er trots op dat Hersenz winnaar is van de Herman Wijffels Innovatieprijs. Directeur Frank Bluiminck: ‘Hersenz is een prachtig voorbeeld hoe dankzij goede samenwerking de zorg voor cliënten met niet-aangeboren hersenletsel effectief is verbeterd. De twaalf gehandicaptenzorgorganisaties hebben hierbij echt het belang van de cliënt voorop gezet. Dat deze innovatieve samenwerking met deze prijs wordt beloond, vind ik dan ook meer dan terecht’.

Herman Wijffels Innovatieprijs
De Herman Wijffels Innovatieprijs stimuleert al vijftien jaar innovaties die bijdragen aan een duurzame toekomst. Met deze prijs geeft de Rabobank innovatieve ondernemers een duwtje in de rug om hun weg naar de markt te vinden. De prijzen zijn verdeeld over drie categorieën, Vitale gemeenschappen en Zorg, circulaire economie en Food & Agri.

Dianne van der Veen
Wil je meer weten?
Neem contact op met Dianne van der Veen

Deze pagina is een onderdeel van: