Nieuws

Hersenz wint de George Beusmans CVA Innovatieprijs 2014

26 november 2014

Hersenz, een initiatief van de zes samenwerkende zorgorganisaties De Noorderbrug, Heliomare, InteraktContour, Middin, SGL en SWZ, heeft de George Beusmans CVA Innovatieprijs 2014 gewonnen. De prijs is uitgereikt tijdens het congres van het kennisnetwerk CVA.
 

De jury noemt Hersenz vernieuwend, omdat het behandeltraject voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel zich richt op de chronische fase, waar nog nauwelijks integrale behandelingen voor zijn ontwikkeld. De jury was ook positief over de samenwerking tussen de verschillende organisaties en disciplines binnen Hersenz.

Jurylid en ervaringsdeskundige Simonne van Gennip besteedde in een toelichting ook aandacht aan de chronische fase. Zij vertelde dat er zelfs een paar jaar na haar hersenbloeding nog veel mogelijk was en daar meer aandacht voor moet komen.

Projectleider Judith Zadoks benadrukte in haar dankwoord dat Hersenz een samenwerking is van organisaties uit de gehandicaptenzorg. “Het CVA-netwerk bestaat vooral uit organisaties en professionals uit ziekenhuizen, revalidatiecentra en eerstelijns praktijken. In die praktijk blijkt dat er nog een kloof te overbruggen valt tussen acute fase en revalidatie aan de ene kant en de chronische fase aan de andere kant. Hersenz wil hier graag aan bijdragen. We zijn blij dat het Kennisnetwerk CVA ook steeds meer aandacht heeft voor de chronische fase. Komend jaar willen we graag investeren in verdere samenwerking met regionale CVA-ketens, zodat mensen na een beroerte de zorg krijgen waaraan ze behoefte hebben.”

George Beusmans, de naamgever van de prijs, is hoofddocent huisartsgeneeskunde aan Maastricht University. Hij doet onderzoek naar kwaliteit van leven bij CVA-patiënten en hun naasten. Eerder besteedde ook Markant aandacht aan het initiatief Hersenz.

Meer informatie over Hersenz staat op www.hersenz.nl. U kunt ook contact opnemen met projectleider Judith Zadoks, 06 22 92 38 16.

Overzichtsposter activiteiten

Foto van Johan van Ruijven
Wil je meer weten?
Neem contact op met Johan van Ruijven

Deze pagina is een onderdeel van: