Het roer om, op weg naar een gezonde leefstijl

Een gezondere leefstijl, hoe ga ik hierover in gesprek met mijn medewerkers? Hoe kaart ik dit aan bij mijn cliënten? Het fotoboek 'Het roer om' kan u hierbij inspireren. Het boek vormt de afsluiting van een langlopend leefstijlproject van Promens Care. De gedachte achter 'Het roer om' is dat de foto’s kunnen helpen om mensen te motiveren tot een gezonde leefstijl. Maar bovenal is het een boek met schitterende foto’s van Marcel J. de Jong oa fotograaf van Dagblad van het Noorden.

Het hebben of verkrijgen van een gezonde leefstijl is een actueel en belangrijk thema. Zeker als het gaat om mensen met een beperking. Ernstig overgewicht komt bij hen relatief veel voor. De weg om tot een andere, gezondere leefstijl te komen is er eentje van pieken en dalen. Dan kan het helpen te zien dat andere mensen hetzelfde hobbelige pad afleggen, en op die manier stimuleren om door te gaan. Daarom het besluit om het fotoboek niet alleen binnen Promens Care te gebruiken, maar ook aan te bieden aan andere zorg- en welzijnsorganisaties.

Zelfdiscipline niet altijd eenvoudig
Alle mensen in het fotoboek laten zien hoe het voelt om gezonder te gaan leven. Uitbundig, vastberaden, vrolijk maar ook angstig, zweterig en benauwd. Alle emoties laten zien hoe grillig de weg naar een gezondere leefstijl is. Het vergt onder meer zelfdiscipline om die weg af te leggen. Dat is lang niet altijd eenvoudig. Ook niet voor cliënten. En juist voor hen is het zo belangrijk dat ze in beweging komen. Dat ze ontbijten, groenten en fruit eten en met mate leren koek, snoep en chips te eten.

Promens Care
Alle mensen die u ziet in het fotoboek zijn verbonden aan Promens Care. Als cliënt of als medewerker. Promens Care biedt zorg en maatschappelijke ondersteuning aan mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking.

Boek bestellen
Uw organisatie en uw medewerkers kunnen het boek bestellen via het mailadres debiteuren@promens-care.nl. 'Het roer om' kost 24,95 euro inclusief verzendkosten.

Deze pagina is een onderdeel van