Nieuws

Hoe veilig is informatie in uw organisatie?

23 februari 2021

Problemen rondom informatieveiligheid doen zich steeds vaker voor. Maar hoe weet u hoe groot het risico is voor uw organisatie? De Haagse Hogeschool biedt u gratis de mogelijkheid om antwoord te krijgen op die vraag door de risico’s rondom informatieveilig gedrag binnen uw organisatie bloot te leggen met behulp van social engineering. Dit zijn trucs om gedrag te beïnvloeden, zoals bijvoorbeeld een medewerker met een smoes overhalen om ongeoorloofde wijzigingen aan te brengen in informatiesystemen.

sleutels aan sleutelring op tafel
sleutels

Cybercriminaliteit, datalekken en andere fraude rondom informatie en privacy. Steeds vaker worden individuele personen en organisaties slachtoffer hiervan. Interessante vraag daarbij is hoe kwetsbaar uw eigen organisatie eigenlijk is voor manipulatie. Zijn uw medewerkers gevoelig voor social engineering, oftewel trucs om gedrag te beïnvloeden en door te dringen tot de ‘kroonjuwelen’ van uw organisatie? Geven medewerkers onder druk bijvoorbeeld gevoelige informatie prijs? Kunnen zij worden overgehaald om wijzigingen aan te brengen in informatiesystemen die niet geoorloofd zijn? Of laten zij soms toch een onbevoegd iemand binnen? Deze vragen zijn normaliter niet eenvoudig te beantwoorden, maar nu heeft u de kans hierop wel antwoorden te krijgen. Daarmee kunt u eventuele zwakke of sterke punten binnen uw organisatie identificeren en verbeteren.

Gecontroleerde aanval
De Haagse Hogeschool biedt u gratis de mogelijkheid om de risico’s rondom informatieveilig gedrag binnen uw organisatie op een veilige manier bloot te leggen door een social engineeringsaanval uit te voeren. U kiest hierbij zelf de onderzoeksvraag. De Haagse Hogeschool zorgt vervolgens voor de uitvoering van de gecontroleerde aanval. Deze wordt gedaan door een onderzoeksteam van circa vijf studenten Information Security Management (ISM) van de opleiding HBO-ICT aan de Haagse Hogeschool. Uiteraard is strikte geheimhouding daarbij gewaarborgd. 

Interesse in deelname?
Wilt u mogelijke menselijke risico’s rondom informatieveiligheid binnen uw organisatie in kaart brengen? Neem dan contact op met de Haagse Hogeschool voor een vrijblijvend intakegesprek, waarin u samen de mogelijkheden kunt bespreken. De aanval vindt in de maand maart plaats. Aan deelname zijn geen kosten verbonden, behalve de tijd die nodig is voor de voorbereidingen.

Contactpersonen van de Haagse Hogeschool
Caroline van Hoek, c.hoek@hhs.nl  M 06 83 55 06 16
Michelle Ancher: E m.ancher@hhs.nl M 06 86 80 95 55

Han Huizinga
Wil je meer weten?
Neem contact op met Han Huizinga

Deze pagina is een onderdeel van: