Nieuws

Tweede interactieve masterclass Informatieveilig gedrag in de zorg van start

05 oktober 2021

Staat informatieveiligheid ook bij jou hoog op de agenda en wil je kennismaken met een aanpak die de focus legt op gedrag? Dan is dit je kans. Vandaag opent de inschrijvingstermijn voor de tweede reeks van de interactieve masterclass ’Informatieveilig gedrag in de zorg’. Na een succesvolle lancering afgelopen zomer mag het enthousiaste team van gedrags- en informatieveiligheidsexperts opnieuw een groep begeleiden. Deelname is gratis. Wacht alleen niet te lang met beslissen, want er zijn slechts 8 plaatsen beschikbaar en vol = vol.

afbeelding Ga jij ook zelf aan de slag?

Wegwijzer

Kern van de masterclass is de Wegwijzer, ontwikkeld in het project Informatieveilig gedrag in de zorg*. In vijf sessies en een terugkomdag doorlopen we gezamenlijk verschillende elementen uit die Wegwijzer, zoals het doen van een analyse van gedrag en het meten van het effect van de maatregelen die je inzet. Je krijgt handvatten om risico's rondom informatieveiligheid en privacy eens compleet anders en effectiever aan te vliegen en gaat samen met collega’s uit je eigen organisatie op deze wijze aan een probleem werken. Na afloop ben je in staat om de werkwijze ook zelfstandig te gebruiken en op een gestructureerde manier aan de slag te gaan met diverse problemen in je organisatie.

Praktische informatie

De masterclass is interessant voor iedereen die zich bezighoudt met informatieveiligheid in de zorg en op zoek is naar een gestructureerde aanpak. Deelname aan de masterclass is gratis. Het enige dat wij van je verwachten is je actieve deelname aan de online sessies. Deze vinden plaats op de volgende data: 10 november, 17 november, 24 november, 15 december, 5 januari, 26 januari van 09.00 - 13.00 uur. Daarbij zijn er na elke sessie ook steeds enkele acties die je zelfstandig moet uitvoeren. Deze kosten je maximaal twee uur per keer.

Aan de slag?

Wil je deelnemen aan de masterclass of heb je nog vragen? Stuur dan voor 18 oktober een e-mail naar informatieveiligheidzorg@ictu.nl.

Deelnemers over de masterclass

"Bruikbare en praktische informatie over een abstracter onderwerp"
"Goede middelen en tips gekregen"
"Kleine doelen met een groot bereik"
"Samenwerken i.p.v. alleen uitdenken"

* Informatieveilig gedrag in de Zorg is een project in opdracht van ActiZ, de Nederlandse ggz, NFU, NVZ en VGN, verenigd in de Brancheorganisaties Zorg (BoZ), en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, uitgevoerd door stichting ICTU.

Han Huizinga
Wil je meer weten?
Neem contact op met Han Huizinga