Nieuws

Honderd kunstwerken voor de nieuwe Koning

09 april 2013

Kleurrijke portretten van het nieuwe koningspaar, kastelen en paleizen... ze zijn te zien op tekeningen van cliënten van Koraal Groep. De kunstenaars, allen met een verstandelijke beperking, gingen na een oproep enthousiast aan de slag. Alle kunstwerken krijgen een plek in 'Hoera een Koning!', een boekje in beperkte oplage dat aan koning Willem Alexander wordt aangeboden.

"Vier weken geleden vroegen wij aan de kunstenaars onder onze cliënten 'Tekenen jullie mee voor de nieuwe koning?'. Vandaag kwam de 100ste tekening binnen!" Aan het woord is Hank van Geffen, voorzitter van de Raad van Bestuur van Koraal Groep. "Onze cliënten zijn helemaal weg van ons Koningshuis. Koninginnedag wordt elk jaar heel uitbundig gevierd en dát enthousiasme straalt van hun kunstwerken af."

Alle tekeningen krijgen een plek in het boekje "Hoera een Koning!" dat Koraal Groep namens de cliënten aan de nieuwe koning aanbiedt. Van Geffen:"We zoeken nog uit of dat op een persoonlijke manier kan. Ik weet dat een aantal van onze kunstenaars dolgraag zelf het boek aan de nieuwe koning zou willen geven."

Koraal Groep biedt zorg, ondersteuning en onderwijs aan mensen met een beperking of belemmering op verstandelijk, lichamelijk en/of psychosociaal gebied. Naast de concernstichting in Sittard bestaat Koraal Groep uit elf stichtingen verspreid over Noord-Brabant en Limburg. Elke stichting heeft een eigen specifieke deskundigheid op het gebied van jeugdzorg, verstandelijk gehandicaptenzorg, speciaal onderwijs, arbeidstoeleiding en/of maatschappelijke opvang.

Wil je meer weten?
Neem contact op met Dianne van der Veen