Nieuws

Nico Geurts treedt toe tot Raad van Bestuur Koraal Groep

02 oktober 2012

Nico Geurts treedt per 1 januari 2013 toe tot de Raad van Bestuur van Koraal Groep. Geurts is sinds juli 2010 bestuurder (eenhoofdige Raad van Bestuur) bij XONAR Jeugd- en Opvoedhulp.  Met zijn overstap naar Koraal Groep complementeert Nico Geurts (1958) de huidige Raad van Bestuur van de concernstichting die na het vertrek van Willem den Hartog tijdelijk bestond uit twee leden.

Naast de heer Geurts zijn dat voorzitter Hank van Geffen en Toine van den Broek, verantwoordelijk voor financieel management en bedrijfsvoering. Nico Geurts zal zich binnen de Raad van Bestuur gaan bezig houden met de interne en externe ketenbenadering van Koraal Groep en de daarmee samenhangende veranderprocessen.  

Geschiedenis in gezondheidszorg
De heer Geurts heeft een lange geschiedenis in de gezondheidszorg. Voor zijn tijd bij XONAR, vervulde hij verschillende management- en directiefuncties binnen de GGZ, de forensische psychiatrie, het ziekenhuiswezen en de verslavingszorg. Nico Geurts studeerde Pedagogische en Andragogische wetenschappen aan de Universiteit Nijmegen waar hij in 1982 afstudeerde op de studierichting hulpverlening. Vervolgens studeerde hij bedrijfskunde en behaalde hij de Master Health Administration.

Nico Geurts is woonachtig in Wijchen, getrouwd en heeft vijf kinderen. Zijn nieuwe werkgever, Koraal Groep, is actief in Noord-Brabant en Limburg en bestaat naast de eerder genoemde concernstichting uit elf werkstichtingen. Koraal Groep biedt speciaal onderwijs en zorg aan mensen met een beperking of belemmering op verstandelijk, lichamelijk en/of psychosociaal gebied.