Nieuws

Koningspaar ontmoet kunstenaars met beperking

21 juni 2013

Op woensdag 19 juni maakten Koning Willem Alexander en Koningin Máxima tijdens hun bezoek aan Almere kennis met kunstenaars van De Witte Olifant van Stichting Philadelphia Zorg, een kunstopleiding voor mensen met een beperking. Het koningspaar kreeg de verschillende kunstdisciplines van de kunstopleiding te zien, van sculptuur en performance kunst tot video- en schilderkunst.

'Koning Willem Alexander en Koningin Maxima hebben echt de tijd genomen om met alle kunstenaars te praten over hun werk', vertelt kunstenares Mariëlle Bisschops. 'Margriet Maduro liet haar laatste schilderij zien, waarop het koninklijk paar staat afgebeeld en Jeroen Bouwmeester voerde met Koningin Maxima een gesprek over de boom die hij aan het maken is. Ook alle andere kunstenaars hadden gelegenheid om kort hun werk te presenteren. Het was snel voorbij, maar iedereen heeft enorm genoten van dit bijzondere moment.'

De Witte Olifant
De Witte Olifant is een centrum voor beeldende kunst waar kunstenaars met een verstandelijke beperking, onder leiding van en in samenwerking met professionele kunstenaars, hun talent verder kunnen ontwikkelen. Door deze vorm van begeleiding kunnen zij hun eigen identiteit en uitdrukkingsvermogen in het beeldende werk behouden en versterken. De kunstdisciplines die als uitingsvormen worden gebruikt zijn niet alleen tekenen, schilderen en ruimtelijk werken, maar ook podiumkunst, film en computer.