Nieuws

Implementatie Woonplaatsbeginsel: handreiking beschikbaar voor zorgaanbieders

14 april 2020

De implementatie van het nieuwe Woonplaatsbeginsel per 1 januari 2021 vraagt een grote investering van gemeenten en zorgaanbieders. Daarom worden komende periode drie webinars georganiseerd en is een aantal handreikingen beschikbaar.

Direct aan de slag - pagina webpagina Ketenbureau iSD

Update 20 april : Het webinar van 22 april komt te vervallen. Afgelopen week is er onzekerheid ontstaan over de rechtmatigheid van het raadplegen van de adreshistorie. Nu er onzekerheid is ontstaan wil het ketenbureau dit eerst grondig uitzoeken voordat het webinar plaatsvindt.

Eerste webinar woonplaatsbeginsel
Donderdag 9 april vond het eerste webinar plaats. In dit webinar is in vogelvlucht een beeld geschetst wat komend jaar allemaal komt kijken bij de implementatie van het nieuwe woonplaatsbeginsel en op welke manier het projectteam Implementatie Woonplaatsbeginsel zorgaanbieders en gemeenten kan ondersteunen bij de implementatie. Vervolgens is dieper ingegaan op de activiteiten die komende drie maanden moeten plaatsvinden. Het webinar van 9 april is hier terug te kijken. De presentatie tijden het webinar vindt u in de bijlage.

Evaluatie
Naar aanleiding van dit webinar is een korte evaluatie gemaakt. Ook als u via Youtube het webinar terugkijkt, willen we u vragen de evaluatie in te vullen. Dit kan tot en met vrijdag 17 april. Naar evaluatie voor deelnemers van zorgaanbieders

De vragen en antwoorden uit deze evaluatie bieden ons input voor het volgende webinar op 22 april. En hopelijk geven de antwoorden ons ook een beeld welke invloed de coronacrisis heeft op de implementatie van het woonplaatsbeginsel zodat we daar rekening mee kunnen houden of wellicht extra ondersteuning kunnen bieden.

Tweede webinar woonplaatsbeginsel op 22 april
Het eerstvolgende webinar vindt plaats op woensdagochtend 22 april van 10.00 tot 11.00 uur. In dit webinar wordt dieper ingegaan op de activiteiten die gemeenten en zorgaanbieders voor de zomer moeten hebben afgerond. Tevens komen de vragen aan de orde die gesteld zijn tijdens het eerste webinar en de onderwerpen die we hebben ontvangen naar aanleiding van de enquête die is gestuurd naar deelnemers van het eerste webinar. U kunt zich hier aanmelden voor dit webinar.

Mocht het tijdstip van het webinar u niet uitkomen, schrijf u dan toch in. Iedereen die zich registreert ontvangt één of enkele dagen na het webinar een mail met de gegeven informatie en een link naar de opname, zodat u het webinar ook achteraf kunt bekijken. Het webinar volgt u online vanaf uw eigen werkplek. We adviseren de browser Chrome van Google te gebruiken.

Derde webinar woonplaatsbeginsel in juni
In de loop van de maand juni volgt nog een derde webinar, waarin de activiteiten centraal staan die in de tweede helft van 2020 moeten plaatsvinden. Denk hierbij aan contracteren, warme overdracht etc. Over de datum wordt u later geïnformeerd.

Handreiking migratieproces voor zorgaanbieders
Voor zorgaanbieders is een handreiking gemaakt die beschrijft hoe het migratieproces en de tijdslijn bij gemeenten eruit ziet en wat de mogelijke impact is op zorgaanbieders. Deze handreiking treft u aan op de website van het Ketenbureau i-Sociaal Domein. Naast deze handreiking treft u in de toolbox ook nog handreikingen aan voor gemeenten. Een handreiking voor softwareleveranciers verschijnt binnenkort.

Op de hoogte blijven van de implementatie van het woonplaatsbeginsel?
Word dan lid van de community woonplaatsbeginsel op de website van het Ketenbureau i-Sociaal Domein. Hierin vindt u alle documenten en actuele berichten over de implementatie van het woonplaatsbeginsel.

Han Huizinga
Wil je meer weten?
Neem contact op met Han Huizinga

Deze pagina is een onderdeel van:

Thema: