Infectiepreventieweek 22 t/m 26 mei 2023

De tien regionale antibioticaresistentie (ABR) zorgnetwerken organiseren van 22 t/m 26 mei 2023 de Infectiepreventieweek. En jij kan meedoen!

Infectiepreventieweek

Infectiepreventieweek

Tijdens deze week besteden de regionale zorgnetwerken antibioticaresistentie en infectiepreventie, samen met alle zorgprofessionals in Nederland, éxtra aandacht aan infectiepreventie. Dit doen ze door het organiseren van verschillende landelijke en regionale activiteiten door én voor zorgprofessionals uit de gehele sector. Ook lanceren ze begin april een speciale website over infectiepreventie, waarop alle activiteiten en praktische informatie over infectiepreventie te vinden is.  

Vijf infectiepreventiethema's  

De week is onderverdeeld in de vijf belangrijkste infectiepreventiethema's, dit zijn: 

  • Maandag 22 mei: Basishygiëne 
  • Dinsdag 23 mei: Uitbraakmanagement 
  • Woensdag 24 mei: Reiniging en desinfectie 
  • Donderdag 25 mei: Preventiemaatregelen 
  • Vrijdag 26 mei: Gedragsverandering 

Rondom het thema dat centraal staat, worden die dag activiteiten georganiseerd, zoals een webinar of quiz.  

Deelnemen aan de infectiepreventieweek? 

Wil je (samen met collega's) meedoen aan één of meerdere activiteiten deze week? Noteer dan alvast 22 t/m 26 mei in de agenda! Begin april ontvang je meer informatie over het programma en de mogelijkheid je aan te melden voor de verschillende activiteiten. Heb je een leuk idee voor een activiteit in de regio? Meld dit dan bij het ABR Zorgnetwerk in jouw regio. We hopen dat zoveel mogelijk zorgprofessionals deelnemen aan de week. Infectiepreventie doen we samen! 
 

Deze pagina is een onderdeel van