Nieuws

Inspectie publiceert resultaten toezicht kleine instellingen gehandicaptenzorg over infectiepreventie

27 januari 2021

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft op 26 januari 2021 de resultaten van het toezicht naar infectiepreventie bij kleine zorgaanbieders gehandicaptenzorg gepubliceerd. Door het coronavirus is er meer aandacht gekomen voor infectiepreventie. Maar de IGJ constateert ook dat verbeteringen nog nodig en mogelijk zijn.

Bezoek-unit Ons Tweede Thuis

Zorgverleners moeten zich nog meer bewust worden (en blijven) van het belang van goede infectiepreventie, bijvoorbeeld bij het gebruik van handschoenen of bij het schoonmaken. Het management moet de zorgaanbieders hierin ondersteunen door beleid, scholing en (de juiste) middelen.

Lees het volledige rapport ‘Aandacht voor infectiepreventie in de kleinschalige gehandicaptenzorg groeit, maar verbeteringen nodig en mogelijk’ op de website van de inspectie.

Tips voor infectiepreventie/hygiënisch werken

Wil je als zorgorganisatie tips voor infectiepreventie/hygiënisch werken? Kijk dan op kennisplein gehandicaptensector in het dossier ‘Hygiënisch werken’.

De VGN werkt aan het thema infectiepreventie en antibioticaresistentie. Heb je als organisatie interesse in meedenken over dit thema en wellicht als koploper op te treden? Meld je dan aan bij Mara Spit – Verdonschot.

 

Deze pagina is een onderdeel van: